- hirdetés -

Sok érdeklődőt vonzott Csík Ferenc festő kiállítása augusztus 19-én a Töhötöm utcai nyugdíjas házban. A művész csak pár éve kezdett el újra festeni, képei máris közel tíz kiállításon voltak láthatók.

A nyitóbeszéd előtt Erős Károly az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke elmondta, hogy ez a rendezvény rendhagyó, hiszen ilyen jellegű kiállítás nem volt még a nyugdíjas házban.

– Reméljük, hogy hagyományt teremtünk, és a jövőben lesz alkalmunk több ilyen kiállítást szervezni – mondta a nyugdíjas egyesület elnöke.

A rendezvényt Bodrogi Béla az Orosházi Képzőművészet Közhasznú Egyesület (OKKE) alelnökenyitotta meg, aki elmondta, hogy a művész a fafarágásból tért vissza a festészethez, és néhány éve csatlakozott az OKKE csoportjához. Festményeit a realisztikus ábrázolásmód és a meleg színek jellemzik. Témájuk tájképek, melyekből szeptember 2-áig tizenkét darabot lehet megtekinteni a nyugdíjas házban, illetve kettőt tovább is, hiszen Csík Ferenc két festményt a nyugdíjas háznak adományozott. A festmények egy gyönyörű mezőre, egy erdélyi kis faluba, vagy épp városunk szép helyeire kalauzolja a nézelődőt, jól eső érzés végigmenni a tárlaton.

Tájképeit állította ki a festő a tárlaton (Fotó: Domján Róbert)
Csík Ferenc tájképeiben gyönyörködhettek az érdeklődők a tárlaton (Fotó: Domján Róbert)

A kiállítás megnyitójára közel hetvenen látogattak el, amire a művész és a szervezők is nagyon büszkék voltak.
– Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sokan eljöttek, és nagy szeretettel mutatom meg a műveket, hiszen azért festek, hogy ezzel adjak valamit az embereknek  – fogalmazott a művész.

A művészbarátok és nyugdíjasok csoportja barátságosan üdvözölték egymást, a helyiek házi süteményekkel kínálták az odalátogatókat, igazi családi hangulat uralkodott a nyugdíjas házban Csík Ferenc festő kiállításán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.