- hirdetés -

Újabb fellépésen van túl a Keep CaLM, az újkígyósi ParkON nyári minifesztivál megnyitóján léptek fel az orosházi utcazenészek.

Mint korábban megírtuk, a négy fiatalból álló Keep CaLM az egri Utcazene Fesztivál kedvéért állt össze, de azóta már több fellépésen is túl vannak. Legutóbb Újkígyóson jártak, a ParkOn nyári minifesztivál megnyitójára invitálták meg a csapatot.
– Az újkígyósi kultúrház előtt léptünk fel. Itt nem utcazenéltünk, hanem koncertet adtunk . Nagyon izgultunk, de a közönségnek tetszett és mi is nagyon jól éreztük magunkat – mesélte Kecskeméti Laura, aki énekel és gitározik a csapatban. Hozzátette: július elején az orosházi közönség előtt is bemutatkoztak, az Árpád-kertben, a Viharsarki Broadway rendezvény keretében.

Újkígyóson nem utcazenéltek, hanem koncertet adtak (Fotó: Kecskeméti Laura)
Újkígyóson nem utcazenéltek, hanem koncertet adtak (Fotó: Kecskeméti Laura)

– Ha hívnak minket, szívesen megyünk fellépni, egyelőre nem kaptunk újabb meghívást. Ha van kedvünk, és lehetőségünk, lehet, hogy még kiülünk utcazenélni a városba a tanévkezdés előtt. Az iskolában is biztosan számítanak ránk, sok támogatást kapunk a vezetőségtől – emelte ki Laura.

Tőle tudjuk azt is, hogy a próbák általában náluk vannak, de gyakoroltak már iskolaudvaron, a kultúrház mögötti lépcsőn, és a Táncsics előtti parkban is.
– Azért megyünk szabadtérre, mert másképp szól a zene szabadban, mint egy szobában, és mivel utcazenélünk, ez fontos. – A dalokat előre megbeszéljük, hiszen feldolgozásokat játszunk, és a próbára már mindenki úgy érkezik, hogy ismeri a dalt, tudja, mit kell játszani, énekelni. A próbák alatt sokat szoktunk nevetni, mindig jó hangulatban telik – mesélte Laura.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.