- hirdetés -

Hatalmas érdeklődés övezi a városunkban cirkáló kisvonatot. Ezért az orosházi városüzemeltetés vezetése úgy döntött, hogy a tervezettnél tovább álljon az utasok rendelkezésére.

Májusban mi is beszámoltunk róla, hogy a város 16,5 millió forintért vásárolt DOTTO kisvonatot, ami biztosítja a ki illetve a bejutást a belváros és a fürdő között, a helyieket és a turistákat is kiszolgálva.

– A kisvonat várakozáson felül teljesített, a nyári időszakban szinte minden járat közel teltházzal működött, májustól augusztus közepéig több, mint tizenháromezer utazó vette igénybe – tájékoztatott Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Domján Róbert
Fotó: Domján Róbert

Azt is elárulta, hogy az eredeti elképzelés szerint a főszezon után a menetrend megváltozott volna, a DOTTO csupán a hétvégéken állt volna az utazóközönség rendelkezésére. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban mégis úgy döntöttek, hogy a kisvonat szeptember 4-ig a megszokott menetrend szerint, azaz kétóránként indul Orosháza főteréről Gyopárosfürdőre és vissza.

– Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy az utazók nyolcvan százalékát helyi lakosok teszik ki, ami alá is támasztja, hogy az orosháziak megkedvelték és magukénak érzik a városunkban cirkáló DOTTO vonatot – mondta el Benkő Ferenc.

160818_dotto_menetrend

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.