- hirdetés -

Négynapos kirándulás keretében, a Nyírségben járt a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének mintegy ötven tagja.

Az egyesület minden évben többnapos kirándulást szervez, melynek során olyan helyekre látogatnak el, ahol nyugdíjas határőr egyesületek tevékenykednek – írja beszámolójában Hortobágyi Zoltán a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének elnöke.

Ez alkalommal augusztus 9-12-e között Nyírbátor, Nyíregyháza és környékére utaztak. A mintegy 50 fős csapatot Nyírbátorban Janovics János nyá.hőr alez., a Nyírbátori Nyugdíjas Egyesület Elnöke fogadta, majd a település múltjával, jelenével és történelmével ismerkedtek meg.

Másnap Túristvándi volt az úti cél, ahol a mai napig is működő vízimalmot tekintették meg, majd folytatva útjukat Tiszacsécsén, Móricz Zsigmond szülőházát, és a falumúzeumot nézték meg, ezt követően Tunyogmatolcson, a vaji Rákóczi kastéllyal és múzeumával ismerkedtek.

Nyíregyházán, a Vadasparkban is jártak, majd a Nyírbátori Nyugdíjas Határőr Egyesület meghívására zenés, táncos rendezvényén voltak. Hazautazás előtt néhány órát a hajdúszoboszlói fürdőben is eltöltöttek. – Nagyszerű négy napot töltöttünk együtt, sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza – összegzett beszámolójában Hortobágyi Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.