- hirdetés -

Szorgalmasan készül a bajnokságra az OMTK-ULE közelmúltban alakult felnőtt labdarúgócsapata. Két edzőmeccsen már túl vannak, a játékosok aktívak.

Az Orosháza FC megszűnésével közel egy éve üresen kong a Mátrai Sándor Stadion. Ősztől azonban ismét pattog majd a labda az egykor szebb napokat látott sportlétesítményben. Az OMTK-ULE 1913 utánpótlás egyesület vezetői a városvezetéssel egyetértve úgy döntött, hogy felnőtt labdarúgó csapatot hoz létre, a mérkőzések a városi stadionban lesznek.

– Milyen céllal alakult az új csapat?

– Az önkormányzattal együtt gondolkodva azzal a céllal alapítottuk meg a felnőtt csapatot, hogy elsősorban a Mátrai Stadionba újra élet költözzön. Másodsorban az OMTK-ULE ifjúsági csapatából kiöregedett játékosoknak itt helyben tudjunk játéklehetőséget biztosítani – kezdte az indoklást Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke.

Az OMTK-ULE felnőtt csapata javában készül a bajnokságra (Fotó: Melega Krisztián)
Az OMTK-ULE felnőtt csapata javában készül a bajnokságra (Fotó: Melega Krisztián)

– Melyik osztályban indulnak és mik az elvárásaik a csapattal szemben?

– A szigorú szabályok miatt a szövetség csak a megyei III. osztályban engedélyezte a csapat indulását. Mi szerettünk volna akár a megyei I. osztályban indulni, sajnos nem lehetett. Azt szeretnénk, hogy az idősebb és fiatalabb játékosok elegye jó közösséget és csapatot alkosson. Örülök annak, hogy 5-6 rutinos játékost is a csapatunkban tudhatunk (Buza Barnabás, Lövei Roland, Kánya Péter, Dobi Balázs, Debreceni Péter, Pardi László – szerk.), mivel az ifjúsági korú játékosainknak szokni kell a felnőtt bajnokság légkörét. Konkrét célunk első évben a dobogó, de ha megnyernénk a bajnokságot, akkor sem ijednénk meg.

A gyerekeknek kell a siker

A csapat szorgalmasan edz, sikeresen túl van két edzőmérkőzésen. Mit tapasztal az újdonsült edző, Gyimesi András?
– Az első mérkőzésünkön 7-0 arányban vertük a nagymágocsiakat, majd 7-3-ra a Gádorost. Számomra az eredmény a felkészülés  ezen szakaszában mellékes, de elmondhatom, hogy a pályára lépő több mint húsz játékosunk hozzáállásáért, akaratáért dicséretet érdemel. Amint említettem, a számszerű eredmény most még másodlagos, de ezeknek a gyerekeknek szükségük van a sikerre, ami erőt ad a folytatáshoz. Úgy gondolom, apró lépésekkel haladunk előre – fogalmazott az edző.

Az igazi debütálás augusztus 27-én Medgyesbodzáson lesz, itt kezdődik megyei  III. osztályú csapatunk számára a bajnokság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.