- hirdetés -

Újabb pályával gyarapodott a gyopárosi kalandpark az aktív kikapcsolódás kedvelőinek örömére.

Tovább bővült az Alföld Gyöngye Kalandpark, mely egy 50 hektáros ősparkban fekszik Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel közvetlen szomszédságában. Ez a bővítés a nemrég gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdő turisztikai attrakciói és azok fejlesztési beruházásai közé tartozik.

Több mint 30 pályát kínál a kalandpark (archív fotó)
Több mint 30 pálya a kalandparkban (archív fotó)

– Vannak pillanatok, amikor az embernek lehetősége adódik örülni az eredményeknek, azt mondani, „tessék beérett a munkánk gyümölcse”. Ilyen pillanat volt, amikor megkaptuk az értesítést arról, hogy a sok évi munka, a számos szakmai anyag elkészítése és a rendkívül sok egyeztetés után Gyopárosfürdő végre megkapta a gyógyhellyé minősítést – fogalmazott Simonka György, országgyűlési képviselő.
– Ezzel a munka nem ért véget, melyet bizonyít az Alföld Gyöngye Kalandpark bővítése is, mely jelentősen növelni fogja a turizmust Gyopárosfürdőn – tette hozzá a képviselő.

A kalandpark eddig 450 méter hosszú volt, mely magába foglalt 17 akadályt és 6 csúszó pályát is. A bővítés a meglévő létesítményhez csatlakozik, mely egy 500 méter csúszó pálya. Így az új kalandpark legnagyobb szakasza 100 méter hosszú, mely 12 méter magasságból indul. A bővítés újonnan létesített 9 állomásának köszönhetően az Alföld Gyöngye Hotel körbe csúszható a lombkorona szinten.

– Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy Gyopárosfürdőn létrehozzuk Kelet-Magyarország egyik leghosszabb kalandparkját. Ez a bővítés már az olyan fejlesztések közé sorolható, mely a turisztikai vonzerőt hivatott tovább fejleszteni. Rengeteg egyéb beruházást is tervezünk a fürdő területén és környezetében, hogy Gyopárosfürdő továbbra is a versenyképes turisztikai desztinációs pontok listáján szerepeljen – fogalmazott Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere.

Gyopárosfürdő fejlesztése érdekében az idén már benyújtottak egy 600 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos (TOP) pályázatot Gyopárosfürdő turizmusának fellendítése érdekében, amit követni fog egy 500 millió forintos második körös pályázat is. Emellett készülnek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik pályázatára is, melyen az elnyerhető támogatás minimum 300 millió forint.

A kalandpark honlapja ide kattintva található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.