- hirdetés -

Augusztus végéig a Városházi Galérián Hopka Margit csendéleteiben gyönyörködhetünk. Az orosházi festőnek nagy örömére szolgál a festés, és reméli, a nézőknek is jó érzéseket nyújt, ha virágcsokrait megnézik.

Kellemes nyári délutánra való társasági esemény keretében nyitották meg Hopka Margit tárlatát. Családias hangulat, ismerősök üdvözlik egymást, gratulálnak a festőnek. Előkészítve a sütemény és könnyű bor, hogy megvendégeljék az érdeklődőket: jobbára ismerősök, barátok, családtagok, orosházi festők.

Családi, baráti körből kerülnek ki a fellépők, akár egészen Dubajból érkező unokahúg személyében, aki énekével ajándékozza meg a hallgatóságot.

A megnyitót – mint oly sokszor – Koszorús Oszkár vállalja. Közvetlen hangnemben mesél az alkotóról, munkásságáról. A történelem ismétli önmagát, szinte pontosan egy évvel ezelőtt hasonló volt a felállás: Oszkár mesélt, miután Margit festett. Az alkotó részéről a cél akkor is és most is a gyönyörködtetés. – A festés jelenti számára a harmóniát. Értékteremtő munkájával akar hatni ránk, befogadókra – fogalmazott Koszorús Oszkár.

A tárlat nagyobb része az elmúlt egy évben készült kép (Fotó: Domján Róbert)
A tárlat nagyobb része az elmúlt egy évben készült kép (Fotó: Domján Róbert)

Hopka Margit kérdésünkre elmondta: a világ megszűnik számára, amikor festésbe kezd, teljesen kikapcsolódik és feltöltődik munka közben, és örül, ha munkájával megörvendezteti a nézőket is. A tárlat nagyobb része az elmúlt egy évben készült kép, néhány kedvenc tér vissza az azt megelőző időszakból.

Megtudjuk, hogy ezekben a hetekben a művelődési központban is láthatjuk Hopka Margit munkáit, egy közös tárlat keretében. A közelmúltban Hódmezővásárhelyen állított ki. A Városházi Galérián tájképek és virágcsendéletek sorjáznak, főleg az Alföld hangulatát hozva a városközponti épületbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.