- hirdetés -

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján szeptembertől változik a labdarúgó utánpótlás képzési rendszere. Nagyobb szerepet kapnak a vidéki bázisok, hogy a tehetséges gyerekek minél előbb megfelelő képzést kapjanak. Orosházán az OMTK-ULE egyesület lesz az egyik minősített utánpótlás centrum.

Jelenleg több mint 400 gyerek focizik az OMTK Utánpótlás Labdarúgó Egyesület korosztályos csapataiban. A gyerekek koruknak megfelelő képzést kapnak a szakedzőktől, a tehetséges labdarúgókat pedig külön is figyelik a régióban.

Szeptembertől azonban ismét változik a rendszer.
– A folyamat 2-3 évvel ezelőtt már elindult, a német Storck-féle vonal elképzelései valósulnak meg a jövőben. 12 régióra osztják az országot az utánpótlás terén, nálunk Békéscsaba lesz a régiós központ. Ezek mellett lesznek minősített utánpótlás centrumok, Békés megyében Gyulán és Orosházán – mondja Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE 1913 elnöke.

Ezen központokkal szemben infrastrukturális és szakmai téren is elvárások vannak. Megfelelő pálya számmal és pálya minőséggel, megfelelő számú öltözőkkel kell rendelkezni, az edzőknek pedig meg kell szerezni az előírt szakmai képesítéseket. Az OMTK-ULE megfelel ezen feltételeknek.
– Emellett szakmai irányvonalakat határoznak meg. Ugyanúgy kell az országban minden utánpótlás képző egyesületnek működni, ugyanolyan struktúrában és szakmai elvek alapján. Ezáltal Magyarországon egységes utánpótlás képzés alakul ki, magasabb szintű lesz a képzés, és a tehetségek felfelé áramlása az akadémiák felé még jobban biztosított lesz – fogalmazott Tóth-Kása Sándor.

Ehhez járult hozzá a nemrégiben elkészült új élőfüves, villanyfényes labdarúgó pálya, amin a tereprendezés után szeptembertől kezdődnek meg az edzések, és természetesen ezen is játszanak majd mérkőzéseket az utánpótlás csapatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.