- hirdetés -

A svédországi Stockolmban július 19-én vette kezdetét a 2016-os kadet birkózó Európa-bajnokság. Az orosházi Szél Anna a mai napon átrobogott a mezőnyön, végül második lett.

A birkózó világszövetség az elmúlt hónapokban hozott egy olyan szabályt, miszerint 2016-tól a kadet Európa-bajnokságokon egy nemzet, egy súlycsoportban akár két versenyzőt is indíthat. Magyarország számára ez sajnos nem volt túl biztató, hiszen az amúgy is kemény mezőnyben most már a birkózó nagyhatalmak részéről is két ellenféllel kell majd számolni – írta a Magyar Birkózó Szövetség honlapja.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője, Szél Anna így is remekül helyt állt az 56 kg-os súlycsoportban, ráadásul az idősebbek között. A selejtezőkörben a svéd ellenfelét pillanatok alatt technikai tussal küldte hamar pihenőre

Majd spanyol vetélytársát is egy perc alatt legyőzte.


Bombaformája kitartott a negyeddöntőben is, a bolgár birkózó lányt szintén tussal verte.

Majd az elődöntőben 12-1 arányban mosta le német ellenfelét és jutott a fináléba.

A döntőt este fél 8-kor vívta, ellenfele az ukrán Alina Akobija volt. Az első menetben egy mögé kerüléssel Anna vezetett 2-0-ra, de gyorsan egyenlített ellenfele. Dinamikus, pörgős meccs volt, mindkét lány megpróbálta gyorsan megnyerni.

A második menet első percében Anna indított egy akciót, amit ellenfele ügyesen megkontrázott, és földre vitte az orosházi lányt, akit technikai tussal legyőzött.

Szél Anna így ezüstérmet szerzett, de ne feledjük, az orosházi birkózó tehetség egy korosztállyal feljebb, nála idősebbek ellen versenyzett. Lesz ez még arany is, gratulálunk Anna!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.