- hirdetés -

Kétnapos volt az idén Petrovdan, a legnagyobb szenttamási ünnep, melyre Orosházáról is ellátogatott egy küldöttség Dávid Zoltán polgármester vezetésével, erősítendő a két város közötti testvér-települési kapcsolatokat.

Ezúttal a programkínálat is kissé más volt, mint a megelőző években, mert a szervezők (a Kultúrotthon és a Szenttamási Sport és Üdültetési Központ) különválasztották a helyi civil szervezetek és egyesületek valamint a vidéki pop-rock és népzenekarok fellépését – írja a szenttamási helyi portál.

Az ünnepségen ezúttal is részt vettek a testvérvárosi települések képviselői Magyarországról, a Boszniai Szerb Köztársaságból és Montenegróból, továbbá a környező városok és települések, valamint politikai pártok képviselői. Orosházáról Dávid Zoltán polgármester, Németh Béla önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok, valamint Tóth Zoltánné önkormányzati képviselő vett részt.

Az ünnepség mellett kulturális programokon is részt vett az orosházi küldöttség: Németh Béla, Tóth Zoltánné és Dávid Zoltná (Fotó: szenttamás.rs)
Az ünnepség mellett kulturális programokon is részt vett az orosházi küldöttség: Németh Béla, Tóth Zoltánné és Dávid Zoltán (Fotó: szenttamás.rs)

Dávid Zoltán a portálnak nyilatkozva először is megköszönte a volt szenttamási polgármesternek és hivatalának az eddigi kiváló együttműködést, ugyanakkor külön köszöntötte az újonnan megválasztott önkormányzati képviselőket. Mint mondta, nem ismeretlen előtte a két kisváros eddigi együttműködése, hiszen már négy mandátumban közvetlenül is részt vett az orosházi politikai életben és városvezetésben.

Ezúttal polgármesterként örömmel tett eleget a szenttamási meghívásnak. Kiemelte, Orosháza és Szenttamás között az elmúlt években rendkívül jó és tartalmas testvérvárosi kapcsolat alakult ki, amit mindenképpen folytatni kell.
− Természetesen igyekezni fogunk továbbra is biztosítani a jó kapcsolatok folytonosságát, amik eddig kialakultak. Közöttük az egyik legsikeresebb, és legjobban működő az úgynevezett diákcsere program, amikor a két város diákjai meglátogatják egymás nyaraló-, illetve fürdőhelyeit.

Külön örülök annak, hogy ennek a kapcsolatnak köszönhetően hosszan tartó  barátságok kötődnek, ugyanakkor sok-sok új dolgot láthatnak a csoportok. Ezt a kapcsolatot mindenképpen tovább kell fűzni, és még jobban megerősíteni. Ezenkívül, szerintem, még hatékonyabban össze kell hozni a civil szervezeteket egymással, hogy megismerhessék egymás tevékenységeit, ezáltal pedig egy még szélesebb kapcsolatrendszer alakulhat ki. Az újságírókkal, a néptáncosokkal, a focistákkal, és olyan művészeti ágakban, ami Szenttamáson és Orosházán is megtalálható, az egyesületek átadhatják egymásnak azokat a tapasztalatokat, amit egyik vagy a másik civil szervezet tud.

Orosháza városa ezt maximálisan, jómagam mint polgármester pedig elkötelezetten szeretném támogatni. Ugyanakkor elkötelezett vagyok abban is, hogy a városvezetéssel együttműködve segítsem a minél jobb, erősebb baráti szálak kialakítását. Mindent összegezve, még több olyan jó kapcsolatot kell  kialakítani, ami révén erősebb és szorosabb lehet Magyarország és az itteni település között az együttműködés – mondta az orosházi polgármester.

Az eseményről szóló részletes beszámoló a szenttamas.rs oldalon olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.