- hirdetés -

Az 58 fős orosházi csoport kulturális programok mellett, betekintést nyerhetett a Határrendészeti Kirendeltség működésébe is.

A Biharugrára látogató egykori határőröket a helyi nyugdíjas egyesület képviseletében Pacsika Istvánné és a település alpolgármestere, Szoboszlai Zoltán fogadta – írja beszámolójában Hortobágyi Zoltán a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének elnöke.

A megérkezés után a kultúráé volt a főszerep. Először Szoboszlai Zoltán mutatta be a község történetét, majd a Falumúzeum és a helyi templom meglátogatása következett. A programban szerepelt az országos hírű író, Szabó Pál házának megtekintése is, ahol bepillanthattak életébe és munkásságába egyaránt.

A Körös-Maros Nemzeti Park biharugrai területén elfogyasztott ebéd után jöhetett a kirándulás legjobban várt része, a látogatás a Határrendészeti Kirendeltségen. Itt megismerkedhettek annak tevékenységi körével és modern technikai felszereltségével.

– Nagyon jól esett számunkra, hogy egy piciny ideig ismét határőrök lehettünk, akkor ott a kirendeltségen. A rendkívüli meleg időjárás ellenére a tartalmas program mindenkinek kiváltotta a tetszését. Különösen az a tény, ahogyan a helyi nyugdíjas egyesület és az alpolgármester fogadott és kalauzolt végig minket. Ezért köszönetünket és hálánkat fejezzük ki, ahogyan a Határrendészeti Kirendeltség vezetésének és állományának is – értékelt Hortobágyi Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.