- hirdetés -

A nyári szünetben sem unatkoznak, helyette fellépésekre, táborokba mennek a művelődési központ gyermek és felnőtt néptáncosai.

A gyerekek pályázati forrásból Szarvason táboroztak a közelmúltban, augusztus elején pedig a tusnádfürdői néptáncosokkal közösen Orosházán vesznek részt (bentlakásos) táborban. A felnőttek meghívásos alapon mutatkozhattak be a gyulai vár tövében, a Tószínpadon, a Körösvölgyi Sokadalom rendezvény keretében. Nézzük a részleteket!

A Kisharang és a Csengettyű csoportok tagjai Szarvason táboroztak, napi 9 órában ropták. A résztvevők köre szarvasiakkal és gyulaiakkal is bővült, a jövőben Békés és Csongrád megye ilyen jellegű kapcsolatának erősítését is tervezik.

A művelődési központ néptáncoktatói, Farkas Ágnes és Móricz Bence az intézmény egy pályázata keretében vihette a diákokat Szarvasra. A gyerekek a hét során többféle táncot tanultak, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Pénteken családi nap keretében mutatták be szüleiknek, mi mindent tanultak.
– Úgy gondolom, hogy a tábor megvalósítása a gyermekek, a kísérők és a pedagógusok részéről is kiemelkedően jól valósult meg és bízom benne, hogy a jövőben képes lesz kiteljesedni a tervezett Békés és Csongrád megyei összefogás – értékelt Móricz Bence.

A felnőtt csoport a közelmúltban Gyulán lépett fel egy nagyszabású gála keretében. A Körösvölgyi Sokadalom esti műsorában, a szervezők meghívására mutatták be A szanyi kiskocsmában című koreográfiájukat. A Harangos táborozását pedig augusztus közepére időzítették.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.