- hirdetés -

Két megyei vállalkozó szerint nincs minden rendben a megyei kamara tisztújítása körül. A kamara szerint minden szabályos volt, csak le akarják őket járatni.

Múlt héten írtuk meg, hogy két megyei vállalkozó, Frankó Attila és Laduver Tímea nyílt levelet tett közzé, amiben kifogásolták a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújításának folyamatát. Akkor nem reagált a kamara vezetése, azonban ma megkaptuk a válaszukat.

„A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megvizsgálta a közelgő kamarai választások kapcsán a Választási Névjegyzék és a Tagjegyzék közszemlére tételével kapcsolatos észrevételeket és megállapította, hogy a jegyzékek közszemlére tétele az idevonatkozó törvényeknek megfelelően, szabályszerűen történt meg.

Az érintett vállalkozások szabadon, megfelelő körülmények között betekinthettek mind a Választási Névjegyzékbe, mind a Tagnévjegyzékbe, amely lehetőséggel kevesebb, mint 10 vállalkozás élt.” – írják.

Kiemelik, hogy a közzététel 15 napja alatt a névjegyzék és tagjegyzék közzétételével és tartalmával kapcsolatos érdemi panasz, kifogás nem érkezett a kamara Mandátumvizsgáló Bizottságához.

„A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről leszögezzük, hogy a törvényes eljáráson kívül személyeskedő, méltatlan vitába nem kívánunk bocsátkozni. A nyílt levél hangneme és méltatlan, megalapozatlan megállapításai nem felelnek meg a valóságnak, azok alkalmasak a BMKIK lejáratására, ezért a nyílt levélben foglaltakat elutasítjuk.” – írta válaszában Hódsági Tamás elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.