- hirdetés -

A testvértelepülési kapcsolat tartalmi bővítését szeretné Szenttamás új polgármestere. A szerbiai választások után az új településvezető Orosházán járt egy delegáció kíséretében, Dávid Zoltánnal egyeztettek, és meglátogatták a Gyopárosfürdőn nyaraló szenttamási diákokat is.

Orosháza polgármestere múlt hét pénteken fogadta a szenttamási delegációt: a városházán egyeztettek, majd a főtéren tettek egy rövid sétát. Gyopárosfürdőn meglátogatták az itt nyaraló 20 diákot, akikkel közös fagyizásra is sort kerítettek. A diákcsere keretében ugyanennyi orosházi diák nyaralt Montenegróban, a szenttamásiak nyaralójában.

Húsz szenttamási alsó tagozatos érkezett Gyopárosra (Fotó: Domján Róbert)
Húsz szenttamási alsó tagozatos érkezett Gyopárosra (Fotó: Domján Róbert)

Mint megtudtuk, Nesko Cestic polgármester 25 évig Bécsben élt, és ahogy fogalmazott: szeretné „Európát elhozni Szenttamásra”. Ennek az európaiságnak egyik példájaként nevezte Orosházát is. Építészeti vállalkozóként is tekintett városunkra, és tervei közt is olyan közös uniós pályázatok szerepelnek, amelyek infrastrukturális fejlesztéseket tesznek lehetővé.

– Településünk lakosságának egynegyede magyar, így fontos számomra, hogy ők is jól érezzék magukat, emiatt is szeretném bővíteni az Orosházával való kapcsolatot – fogalmazott a polgármester.

Nevko Cesticnek Dávid Zoltán mutatta be a város nevezetességeit (Fotó: Domján Róbert)
Nevko Cesticnek Dávid Zoltán mutatta be a város nevezetességeit (Fotó: Domján Róbert)

– Városvezetőként fontos feladatomnak tekintem a testvérvárosokkal való élő kapcsolat fenntartását és bővítését – mondta Dávid Zoltán. – Ezt a célt szolgálta ez a mostani látogatás, ismerkedés, és meghívást is kaptunk: a közeljövőben mi teszünk látogatást Szenttamáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.