- hirdetés -

A több hónapos felépített versenyfelkészülés meghozta gyümölcsét, kiváló eredményekkel tértek haza az Európa Bajnokságról az Orosházi  Mazsorett és Táncsport Egyesület versenyzői.

Az orosházi mazsorettesek május végén, a budapesti Magyar Látványtánc Sportszövetség Magyar Bajnokságáról kvalifikálták magukat a Szlovákiában megrendezett Európa Bajnokságra.

– Sok kitartás, szorgalmas munka, sok gyakorlás – árulta el a siker titkát Szabó Ferenc, az egyesület művészeti vezetője, majd így folytatta. – Tavaly szeptembertől decemberig intenzíven gyakoroltuk a forgásokat, a különböző kombinációkat, a térformákat, februártól pedig kezdett kialakulni a koreográfia – tette hozzá.

Az orosházi lányok kiválóan szerepeltek (Fotó: egyesület)
Az orosházi lányok kiválóan szerepeltek (Fotó: egyesület)

Gyakoriak voltak az olyan hétvégék, amikor péntek, szombat és vasárnap is voltak edzések, de a nagy cél érdekében mindenki vállalta a megerőltető felkészülést.
– Negyedik versenyünk volt ebben a felkészülési időszakban a június 29-e és július 3-a közötti VII. Stage Dance European Championship, amit Léván (Levice) rendeztek. Ez az Eb méltó megkoronázása eddigi munkánknak, nagyon meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével – fogalmazott Szabó Ferenc.

Eredmények:

„B” kategória

I. hely – Majorette and Twirling Mixed-Cadet (Bugyi Zoé, Csernus Dominika Bianka, Kappán Dorina Csenge, Lőrincz Dorina, Kalmár Zita, Rajki Alida Stella, Székács Virág)
I. hely – Majorette and Twirling With pom-pom-Solo Junior (Kálmán Dóra)
I. hely – Majorette and Twirling With pom-pom-Duo Junior (Kálmán Dóra, Osztás Rebeka)
II. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Junior (Kruzsicz Tamara)
III. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Cadet (Székács Virág)
III. hely – Majorette and Twirling With stick Trio Cadet (Becsei Réka, Bugyi Zoé, Farkas Modeszta)

„A” kategória

II. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Cadet (Lőrincz Dorina)
II. hely – Majorette and Twirling With stick Duo Cadet (Csernus Dominika Bianka,Kappán Dorina Csenge)
III. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Cadet (Kappán Dorina Csenge)
IV. hely – Majorette and Twirling With stick Duo Cadet (Lőrincz Dorina,Rajki Alida Stella)
IV. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Junior (Osztás Rebeka)
VI. hely – Majorette and Twirling With stick Solo Cadet (Csernus Dominika Bianka)

A  táncosoknak a művelődési központ adott helyett a sokszor napi 4-6 óra edzésre, a központ vezetőjének támogatásáért ezért nagyon hálásak. Emellett külön köszönik Csákó Renátának a szép kontyokat és az egész éves munkáját, valamint a szülők megértését és segítségét, akik nélkül nem jött volna létre ez a nagyszerű eredmény.

Támogatók:

Orosháza Város Önkormányzata, PMK Orosháza Nonprofit szervezet, Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kardoskút Önkormányzat, S-Copy Számítástechnikai szaküzlet, Tesco Orosháza Hipermarket, Kardoskúti Alapítvány, Zsigáné Mezei Beáta és Zsiga Zsolt, MMD Team Bt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.