- hirdetés -

A jogosultak alig több, mint fele veszi igénybe a szünidei ingyenes szociális étkeztetést. Minden érintett családot értesített az önkormányzat, a szülők visszajelzése kell ahhoz, hogy a gyerekek megkapják az ebédet. Aki most jelzi igényét a családsegítő szolgálatnál, a későbbiekben hozzájuthat az ebédjegyhez.

A törvény értelmében munkanapokon biztosítják az ebédet a jogosultaknak. Orosházán a diákélelmezés Eötvös iskolai ebédlőjében helyben elfogyasztható, vagy ételhordóban elvihető, továbbá a Diákélelmezés kiszállítja Rákóczitelepen a Bácska utcai, Szentetornyán a Mátyás király utcai óvodába (annak függvényében, hogy melyik van nyitva).

A külterületekre és Kiscsákóra az önkormányzat és a tanyagondnoki szolgálat közösen szállítja ki.
– Idén úgy módosult a gyermekek védelméről szóló törvény, hogy a gyermekétkeztetés keretében kötelezővé vált a hátrányos helyzetű és a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek szünidei étkeztetése az önkormányzatok részéről. Ehhez állami forrásokat biztosítanak az önkormányzatnak – adja meg a háttér információkat Kovács György irodavezető.

A város 12 millióval szállt be az étkeztetésbe

Orosházán a képviselő-testület úgy döntött, hogy kibővíti ezt a kört, és a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő – 3-18 éves korú – gyermekek teljes körének biztosítja az ingyenes, napi egyszeri meleg élelmet.

A városban így mintegy 940 gyermek jogosult a szünidei étkeztetésre, a gyermekjóléti szolgálathoz visszaérkező szülői igények alapján napjainkban 529-en vannak a rendszerben.  Aki most jelentkezik, a gyermekjóléti szolgálat révén csatlakozhat.

– Úgy gondoltuk, a törvényben megfogalmazott lehetőséggel élünk, és biztosítjuk az egyszeri meleg élelmet a rászoruló gyerekeknek – mondta Dávid Zoltán polgármester. – Erre a város szociális keretéből rendelkezésre áll mintegy 12 millió forint, ami szükség szerint használható fel. Így igyekszünk segíteni a családokon a nyári szünetben. Az akció során hatékonyan együttműködik a családsegítő szolgálat, a tanyagondnokság és a polgármesteri hivatal szociális osztálya, amiért köszönetet mondok a dolgozóknak, csakúgy, mint az óvoda telephelyein az osztásban segédkezőknek– tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.