- hirdetés -

Tisztújításra készül a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, de két vállalkozónak fenntartásai vannak a folyamat tisztaságának körülményeivel.

A megyei kamara elnökének, Hódsági Tamásnak címzett nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz Laduver Tímea és Frankó Attila. A két Békés megyei vállalkozó megdöbbentőnek és méltatlannak ítéli a velük szemben tanúsított fellépést és ügyintézést.

Kiemelik, a Békés Megyei Hírlapban megjelent hirdetményben az állt, hogy a kamarai választási névjegyzéket kifüggesztették és az június 24-től július 8-ig megtekinthető.

“Mi, többekkel együtt úgy gondoltuk, hogy élni kívánunk e jogunkkal, és be kívánunk tekinteni a névjegyzékbe. Néhány esetben még a névjegyzék kifüggesztésének tényét is letagadta a kamaránál munkát végző ügyintéző. Mikor személyesen megjelentünk a kamaránál megdöbbentő dolgot tapasztaltunk: a mi esetünkben ugyan lehetőséget kínáltak a betekintésre, de olyan hangnemet, pressziót gyakorolva ránk, mely kizárja a tisztességes eljárásrendet” – írják.

Nehezményezik, hogy Laduver Tímea a névjegyzék áttekintésekor felmerült kérdésekre többszöri kérés és személyes egyeztetés ellenére sem kapott választ. Kiemelik, hogy Frankó Attila sem kapott konkrét válaszokat a kérdéseire, ráadásul egy ügyfelek elől elzárt irodahelyiségben “minél frusztrálóbb körülményeket teremtve, idegesen és agresszíven kommunikálva csak olyan tessék-lássék módon engedtek betekintést a dokumentumba” – olvasható a nyílt levélben.

“Véleményünk szerint az ehhez hasonló nyomásgyakorló eljárás nem lehet egyedi eset, és feltételezhetően tucatjával vannak olyanok, akiknek tagként szerepelniük kellene a névsorban, de hiányoznak belőle” – fogalmaznak.

Azt kérik, ezen okok miatt a kamarai tisztújítást halasszák el, kezdeményezzenek vizsgálatot az eljárási szabálytalanságok miatt és intézkedjenek, hogy hasonló estek ne fordulhassanak elő a jövőben. Emellett kérik, hogy a kamara illetékes szervezeti egysége függessze fel a választási eljárást és az előbb ismertetett szabálytalanságokra való hivatkozással 2016. augusztus 2. napjában határozza meg a névjegyzékbe való felvétel lehetőségét.

Többször kerestük telefonon és írásban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét Hódsági Tamást és Tóth Zsolt titkárt, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak. Amint választ kapunk, frissítjük az anyagot.

Frissítés
Szombat délelőtt reagált megkeresésünkre Hódsági Tamás iparkamarai elnök, aki elmondta, az ügyben hétfőn adnak ki közleményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.