- hirdetés -

Zene, mese, tánc, no és kürtöskalács – mindezek és még sok minden várta a múlt hétvégi Mosoly Napon a gyerekeket.

Immáron 4. alkalommal rendezte meg július 2-án a „Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány, a Mosoly Nap a gyermekekért elnevezésű programját a Máltai Játszótéren, melynek keretében ingyenes, színvonalas gyermekműsorokkal és változatos programokkal várták az érdeklődőket – olvasható az alapítványtól érkezett beszámolóban.

Bogárné Kiss Ildikó az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a programok között szerepelt Hevesi Imre családi zenés műsora, ahol a kisebbek és nagyobbak is táncra perdültek. A ReDance Hip-Hop Crew Sportegyesület gyermektánc csoportjának szórakoztató táncbemutatója szülőket és gyermekeket is odacsalt a betonpálya szélére, hogy megnézze az igényes koreográfiákat.  A Szegedről érkező Mandula Színház mókás mesejátéka sok csodálkozó szempárt vonzott magához „Az egynapos király” című előadásával. Végül a Csengettyű Gyermek néptánc utánpótlás csoport lépett a színpadra, megpörgetve ezzel a hangulatot és a szoknyákat is.

A gyerekek egy percig sem unatkoztak, sorra követték egymást a programok (Fotó: alapítvány)
A gyerekek egy percig sem unatkoztak, sorra követték egymást a programok (Fotó: alapítvány)

A szórakoztató programok mellett kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, csillámtetoválással, lufihajtogatással és különböző ügyességi-, illetve kreatív foglalkozásokkal is múlathatták az időt a gyerekek. A nagy melegben hűsítő volt a málna és narancsszörp, a korgó gyomrok csillapítására pedig kürtőskalács és „mindenmentes” (cukor- és allergénmentes) sütemények szolgáltak. A mosolygó gyermekarcok láttán elmondható, hogy a rendezvény idén is elérte a célját.

A rendezvényt Orosháza Város Önkormányzata, az Egységes Szociális Központ, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt, Koczka János egyéni vállalkozó, Máltai Játszótér és az Orosházi Média Kft. támogatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.