- hirdetés -

A kávéházi felszolgálásért cserébe, egyfajta munkajutalomként pécsi, háromnapos kiránduláson vehettek részt a vadvirágos fiatalok.

A Vadvirág Esély Klub 2014-ben kereste fel a pécsi Fogd a Kezem Alapítványt az akadályozottsággal élők önkéntes kávéházi felszolgálással kapcsolatban. A jól működő kapcsolat azóta is fennáll, a legutóbbi találkozás alkalmával az orosházi intézményt meginvitálták az alapítvány fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, melyen szakemberek, szülők és mentálisan sérült fiatalok vettek részt.

Az egyhetes rendezvénysorozaton az orosházi vadvirágos fiatalok három napot töltöttek el. – Munkatársammal és egyben kávéházi mentortársammal, Takács Katalinnal 8 gondozottat  kísértünk el Pécsre, azokat, akik az Én elfogadlak, fogadd el tőlem elnevezésű kávéházi felszolgálást sikeresen teljesítették – tájékoztatott Misák Darinka, a Vadvirág Esély Klub vezetője.

Sok élménnyel tértek haza a kirándulásról a vadvirágosok (Fotó: Misák Darinka)
Sok élménnyel tértek haza a kirándulásról a vadvirágosok (Fotó: Misák Darinka)

Megtudtuk, a rendezvény keretében tartott, az Együtt Könnyebb – Én és a Világ! konferencián a vadvirágosok, a Gondolkodjunk együtt, mert rólam van szó! elnevezésű interaktív munkában is részt vettek, melynek témái: a házasságban, párkapcsolatban, önállóan vagy lakóotthonban élek, gyermeket nevelünk, munkám van, szabadidő, sport, művészet voltak. A közös munka lehetőséget teremtett arra, hogy az orosházi fiatalok is elmondhatták véleményüket, érzéseiket az őket érintő kérdésekben. A szakemberek pedig ismereteket cserélhettek.

A programsorozat jubileumi gálaműsorral zárult. – A háromnapos összejövetel egyrészt megerősítette kapcsolatunkat a pécsi szervezettel, másrészt a klubtagjainknak lehetőséget teremtett a szabadidő hasznos eltöltésére – emelte ki az intézményvezető.

Bogárné Kiss Ildikótól, az Egységes Szociális Intézmény vezetőjétől megtudtuk, a kirándulást az Egységes Szociális Központ támogatta, amit a kávéházi felszolgáláson résztvevő vadvirágos fiatalok munkajutalomként kaptak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.