- hirdetés -

Ajtódíszek, hűtőmágnesek, ékszerek is készülnek a gyermekkönyvtár által szervezett játszóházban.

Júliusban két héten keresztül ingyenes játszóházba invitálja a kicsiket és nagyokat a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. Itt nem számít kinek van kézügyessége és kinek nincs, egy a fontos: az idő hasznos eltöltése és az alkotás.

A játszóház július 4-én kezdődött és egészen július 15-ig tart. De mivel a nyár, így a játszóház sem ér itt véget, augusztus elsejétől ismét kreatívkodhatnak a gyerekek két héten keresztül.

Az egyszerűből nagyszerű - készülnek az alkotások papírból (Fotó: Dancsó József)
Az egyszerűből nagyszerű – készülnek az alkotások papírból (Fotó: Dancsó József)

– 20, 25, 30 – teljesen változó naponta az a szám, hogy épp mennyien ülik körbe az asztalt. Mindig olyan apróságokat készítünk, ami hasznos vagy egyszerűen csak szép. A gyerekek mindig nagyon lelkesek, azt tapasztaljuk, hogy egy-egy alkotó munkába annyira bele tudnak felejtkezni, hogy teljesen megszűnik körülöttük minden, csak a feladatukra összpontosítanak. Jó látni azt, amikor ennyi gyermek együtt alkot, nagy összhangban – emelte ki Tengerics Éva könyvtáros.

A játszóház 9 órától kezdődik és délig tart, minden nap mást barkácsolnak a gyerekek. Az első napon ajtódíszek, mozgógák készültek, a második napon hűtőmágneseket, minion tolltartót alkottak az alkotó kezek. Szerdán virágok, pillangók, különböző állatkák keltek életre a gyerekkönyvtárban, csütörtökön könyvjelzők, „tátogó” állatkák készülnek, a hét gyöngyfűzéssel zárul majd.

A következő hét újabb érdekes kézműves kihívásokat kínál. A hétfői feladat papírgömbök, papírgömb állatok készítése lesz, majd a keddi napon farmer egérke, szürke bagoly és puli, szerdán cserépfigurák, quilling virágok, csütörtökön társas játék, pénteken pedig karkötők készülnek gyöngyszövéssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.