- hirdetés -

A Magyar Államkincstár alapításának és fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából szervezett országos ünnepi rendezvénysorozatot a kincstár. Ennek keretében 2016. június 30-án Békéscsabán is köszöntötték a legalább 20 éves kincstári jogviszonnyal rendelkező munkatársakat.

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke videó üzenetben szólt a Békés Megyei Igazgatóság munkatársaihoz. Kitért arra, hogy a Magyar Államkincstár a teljes magyar pénzforgalom csaknem 25 százalékát kezeli, országosan 13 ezer intézmény számláját vezeti, 900 ezer alkalmazott számára végez bérszámfejtést. Elmondta, hogy a Magyar Államkincstárban több mint 200 féle feladatot látnak el. Úgy fogalmazott, hogy céljuk a XXI. századi elvárásoknak megfelelő szolgáltató szervezet létrehozása.

Albert Péterné megyei igazgató felidézte a Kincstár történetét, a történelmi és jogi jogelőd szervezeteket, megemlítette az elmúlt évtizedekben végrehajtott a szervezeti és hatásköri változásokat, beszélt a Kincstár jövőjéről, ismertette a szervezet stratégiáját és hangsúlyozta az alapítás óta folyamatosan bővülő feladatokat.

A hazai pénzforgalom csaknem 25 százalékát a Magyar Államkincstár kezeli
A hazai pénzforgalom csaknem 25 százalékát a Magyar Államkincstár kezeli

Az elmúlt években az állampapír forgalmazási szolgáltatások minél szélesebb körben való elérése érdekében országszerte új értékesítési pontok nyíltak, így Békés megyében már nem csupán Békéscsabán, hanem Gyulán és Orosházán is várják az ügyfeleket állampapír-értékesítési pontjaikon.

2015-től a Magyar Államkincstár látja el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közreműködő szervezeti feladatait, továbbá szabályszerűségi pénzügyi ellenőrzési tevékenységet végez az önkormányzatok, társulások és általuk irányított költségvetési szervek vonatkozásában.

Albert Péterné hangsúlyozta, hogy a Kincstár Békés Megyei Igazgatóságának és jogelőd szervezeteinek munkatársai az elmúlt évtizedekben kitartó, szorgalmas munkával érték el azt, hogy ügyfeleik minden szakmai területen elégedettek az általuk végzett munkával, bizalommal fordulnak hozzájuk kérdéseikkel, problémáikkal és szívesen hallgatják meg előadásaikat.

Igazgató asszony a Megyei Igazgatóság állományából 46 főnek nyújtott át oklevelet, megköszönve elkötelezett munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.