- hirdetés -

Tankcsapda, Bikini, Neoton Família. Többek között ők is fellépnek az V. Sör-Virsli Fesztiválon július 15-17-e között Orosházán. A rendezvény az eddigi legnagyobb lesz, mind zenei, mind egyéb kínálatát tekintve.

A fesztiválról sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők a Hotel Corvus Aquaban kedd délelőtt.
– A rendezvény kinőtte a fürdőt, ami jelzi, van igény Orosházán a hasonló fesztiválokra. A Sör-Virsli Fesztivál egyik fő támogatója az önkormányzat, hiszen fontosnak tartjuk a nyári kikapcsolódást és önfeledt szórakozást, ez is a városi lét velejárója – fogalmazott Fejes Róbertné. A turisztikáért felelős alpolgármester kiemelte, a július 15-17 közötti fesztivál a helyiek mellett a turistáknak is vonzó. – Az eddig beérkezett szállásfoglalások alapján teljes teltház várható erre a hétvégére, ami már önmagában jelzi, jó lesz a programkínálat – tette hozzá Fejesné.

Zenei programokból pedig nem lesz hiány: Tankcsapda, Bikini, Neoton Família, Kowalsky Meg a Vega, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, Hősök, Caramel, Csík Zenekar. Ők lesznek a három este fő fellépői Orosháza-Gyopárosfürdőn július harmadik hétvégéjén.

– Az idei rendezvényt a monumentalitás jellemzi. 20 ezer négyzetméteres területen valósítjuk meg a fesztivált a fürdő melletti rendezvénytéren. Napi három élő nagykoncert és egy félplayback előadónk lesz. Előttük pedig helyi csoportok és zenekarok szórakoztatják majd a közönséget – mondta Kiss László, az Orosházi Városi Rendezvényszervező és Szolgáltató Nonprofit Zrt. rendezvényszervezője.
A napi programok 15 órakor kezdődnek és hajnal 1 órakor érnek véget, pénteken és szombaton pedig éjszakai fürdőzést is szerveznek a szomszédos fürdőben. Idén egy országosan elismert vidámpark is lesz több játék elemmel, de eurobungee, ugrálóvárak, arcfestés és rodeo bika is szórakoztatja majd a gyerekeket.

160628_sor_virsli_fesztival_plakat

– A vendéglátást négy helyi vállalkozó biztosítja, fontos szempont volt, hogy ebben is az orosháziakat támogassuk. És hogy a fesztivál méltó legyen nevéhez, 18 óráig minden második korsó sörhöz 1 pár virsli jár ajándékba. A kiállítótéren az Oros-Kosár Kézműves Vásár árusai, a meghívott kézműves sörözők, pálinkafőzdék és borászatok is helyet kapnak – tette hozzá Kiss László.

A fesztivál helyszínére ki lehet jutni a Dotto vonattal is, ami sűrűbben jár majd. Emellett a koncertek végén a DAKK Zrt. buszjáratokat indít a belvárosba, ezzel is megkönnyítve a látogatóknak a hazajutást.

A fesztivál belépőjegyes lesz, amiből az orosházi lakcímkártyával rendelkezők kedvezményt kapnak. A napijegy 1200 Ft, a három napos bérlet 3200 Ft lesz. Az orosháziaknak ez 800 illetve 2400 forintba kerül majd. A bérleteket elővételben 3000 forintért, orosháziaknak 2200 forintért lehet megváltani a főtéri illetve a gyopárosi Tourinform irodákban. A gyerekeknek 10 éves korig ingyenes a belépés.

Íme a részletes program
Íme a részletes program

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.