- hirdetés -

Második alkalommal rendezik meg június 28-án a Virágot egy mosolyért! kezdeményezést. Az országos akcióhoz, mint tavaly, úgy idén is csatlakozott a Flóra Virágüzlet Orosháza – Nagyszénás is.

Kedden tehát mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot, így Orosházát is, a főtéren, a piacon, de akár az Árpád-kertben – bárhol találhatunk majd elhagyatott virágcsokrokat, amik ingyen elvihetők.

Egy tavaly elhagyott csokor a főtéren (Fotó: Flóra virágüzlet)
Tavaly is sok csokor várta új gazdáját, például egy, a főtéren (archív fotó: Flóra virágüzlet)

A készítők örömmel veszik, ha az új gazdák visszajeleznek a csokor további sorsáról. A kísérőkártyán található címek valamelyikére elküldött fotó méltó köszönet a virágkötő számára.

A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete révén útjára indított kezdeményezéssel arra szeretnének rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Szépségükkel elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatainknak.

Kótiné Nagy Éva, a Flóra Virágüzlet tulajdonosa elmondta, tavaly kicsit még bizonytalanul fogadták a kezdeményezést az orosháziak, idegenkedtek tőle. Egy-egy virágcsokor sorsát ők is „kifigyelték”, és azt tapasztalták, sokan nem merték elhinni, hogy a csokrot bátran magukkal vihetik, így gyorsan elrejtették a táskájukban. Reméli, idén többekhez eljut a hír a kezdeményezésről, és sok virágcsokor lel új gazdára, rajtuk nem fog múlni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.