- hirdetés -

Több körzetben is elkezdték a járdák felújítását a Start munkaprogram keretében. Orosházán ebben az évben minden körzetben 500 négyzetméter járda felújítására van lehetőség. A képviselői a lakosok bejelentéseit is figyelembe véve személyesen mérték föl, melyik utcaszakaszokban a legszükségesebbek a munkálatok.

– Március elsejétől indult a közút programunk hatvan fővel, amire jelentős állami támogatást kaptunk, és az önkormányzat is beszállt saját erővel – tájékoztatott Fejes Róbertné. A területért felelős fideszes alpolgármester hozzátette, idén összesen ötezer négyzetméternyi járda megújítására volt keret.

80 millió forint állami támogatásból és 17 millió forint önkormányzati önerőből újítanak idén. Ebből az összegből Start munkaprogram keretében végeznek járdafelújításokat, térburkolat lerakásokat, utak menti szemétszedést és padkázási feladatokat Orosháza tíz körzetében. A munkálatok márciusban kezdődtek, a tervezett 5000 négyzetméter járdafelújításból eddig több mint 1200 négyzetméter készült el.

Készül az új járda a Tompa Mihály utcában (Fotó: Rosta Tibor)
Készül az új járda a Tompa Mihály utcában (Fotó: Rosta Tibor)

Elmondta, a tavalyi beruházás megvalósítása az időjárási viszonyok változása miatt nagyon nehéz volt, de idén ezzel nem lesz gond.
– A rossz idő miatti leállásokat is betervezve az ötezer négyzetméternyi új járdát biztonsággal és időben be tudják majd fejezni mindenhol. Itt azonban nem akarunk megállni és hátradőlni: jövőre is szeretnénk pályázni a start munkaprogramok keretében, és minél több olyan tervet megvalósítani, ami megkönnyíti az orosházi lakosok közlekedését és életét – hangsúlyozta Orosháza alpolgármestere.

A Tompa Mihály utcában és a Kettőssánc téren jelenleg is folyamatban vannak a munkálatok – tudtuk meg Tóth Zoltánné fideszes önkormányzati képviselőtől.
– Az idei év felújításaival sok járda lesz újra biztonságosan járható. A körzetemben eddig az Árpád utcában és a Kerek utcában kilencven-kilencven négyzetméter járda készült el. Van még mit javítani, de a lakosok ezeknek a megújulásoknak is nagyon örülnek – tette hozzá az 1-es számú körzet képviselője. Kiemelte, felmérték a járdák állapotát, és a legrosszabbakat igyekeztek először felújítani.

Az 1-es körzetben tehát ütemezetten halad a munka, de van, ahol már el is készültek: Bojtor István fideszes képviselő körzetében már járható az 500 négyzetméternyi új járda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.