- hirdetés -

Egy év kihagyás után idén ismét Gyopisünök vigyáznak értékeinkre a strandon.

Négy évvel ezelőtt, 2012-ben Gyopárosfürdő vezetésével egyeztetve, a Tisza Kálmán iskola akkori 30 rendész tanulójának részvételével indult útjára a Gyopisün kezdeményezés a strandon. A diákok egyfajta járőrszolgálatot láttak el a nyári hónapokban, melynek a legfontosabb célja a megelőzés, figyelemfelhívás volt. Idén, egy év kihagyás után, ismét Gyopisünök lepték el a fürdő területét.

Novák Istvántól, a Tisza Kálmán Szakképző Iskola tanárától megtudtuk, az idei Gyopisün egy kicsit eltér az eddig megszokottól.  – A tizenegyedikes, rendvédelmi szakos tanulók kötelező gyakorlat keretében vesznek részt a programban, három héten keresztül mindennap Gyopárosfürdőn látnak el bűnmegelőzési szolgálatot, hozzájuk kapcsolódnak a régről ismert Gyopisünök, akik saját szabadidejük „terhére” vállalták a feladatot, összesen 32-en látnak el szolgálatot – emelte ki Novák István.

A következő hetekben mindennap találkozhatunk Gyopisünökkel a fürdő területén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A következő hetekben Gyopisünök járőröznek a fürdő területén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendőrségen június 20-án tartott eligazítással vette kezdetét az idei szolgálat, szakemberek tartottak tájékoztatót arról, mi mindenre kell figyelniük, mit kell tenniük, ha gyanúsat észlelnek.

A fiatalok egyenpólójukban Gyopárosfürdő területén és közvetlen környezetében, a parkolókban a rendőrség felügyelete és irányítása mellett bűnmegelőzési jelleggel folyamatosan járőröznek a következő hetekben. Felhívják a fürdőzők figyelmét arra, nem hagyják értékeiket őrizetlenül, a parkolóban nyitva felejtett autókra, lehúzott ablakokra, égve felejtett világításra is figyelmeztetnek.

Megtudtuk, éppen azért indították idén újra a kezdeményezést, mert a fürdőzök nem fordítanak kellő figyelmet értékeik védelmére, gyakran hagynak őrizetlenül mobiltelefonokat, laptopokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.