- hirdetés -

A beázott műtéti tömb kapcsán tartott sajtótájékoztatót az MSZP-s politikus, aki válaszokat vár, hogyan történhetett ilyen.

Hova lett a 2 milliárd forint címmel tartott sajtótájékoztatót Fetser János MSZP-s önkormányzati képviselő kedd délelőtt.

Elmondta, egy állampolgár küldött nekik levelet arról, hogy az Orosházi Kórházban elhalasztották a műtétét, mivel a központi műtő beázott.

„Orvosok és nővérek vetették fel, hogy 6 év beruházás végén, közel 2 milliárd forint elköltése után hogyan következhet be ilyen vis maior helyzet. Az is kérdés, hogyan lehet, hogy az alvállalkozók egy részét még mindig nem fizették ki? Jó volna, ha nyilatkozna a kórház vezetője, hátráltatja-e ez a kórház napi működését. Látszik, hogy műtétek elmaradtak, a betegek kárt szenvedtek” – fogalmazott Fetser.

Szerinte különös mendemondák lengték körül a beruházást, és érdekes dolgokat tapasztalhattak építés közben. Úgy vélte, hogy az uniós pénzek felhasználása nem szabályosan történt, és tájékoztatást követel, ki a hibás és mennyi anyagi kárt okozott ez a beázás a kórháznak.

A sajtótájékoztatóval szinte egy időben adott ki erről szóló közleményt dr. Duray Gergő főigazgató, amiben az áll, hogy már megkezdték a hiba helyreállítását, a beázás a betegellátás folytonosságát nem akadályozza, az egészségügyi ellátás továbbra is zavartalan. További részletek itt olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.