- hirdetés -

Két évtizedes álma vált valóra a múzeum dolgozóinak, miután céges autót tudtak vásárolni. Az intézmény régészeti tevékenységének bevételeiből sikerült beszerezni, és a feladataik közül is elsősorban a régészethez kapcsolódóakhoz használják az új szerzeményt.

Rózsa Zoltán igazgatótól megtudtuk, mindig nagy szükség lett volna egy céges autóra, de forrás nem volt rá. Minden munkatársuk a saját autóját használta. Az utóbbi évek nagyberuházásai során a régészeti felügyelet biztosítása révén jutottak olyan bevételekhez, amelyeket elkülönítettek, és úgy gazdálkodtak, hogy meg tudják vásárolni a Dacia Dustert. Nagyon örülnek a járműnek, és remélik, hogy a következő években is ki tudják majd gazdálkodni a fenntartásához szükséges forrásokat is – hangsúlyozta az igazgató.

Az igazgató leleteket pakol az új autóba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az igazgató leleteket pakol az új autóba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 1.6-os benzines 4 kerék meghajtású terepjáró (2011-es) igen nagy szolgálatot tesz már ezekben a napokban is, amikor az utazó kiállításhoz szükséges eszközöket szállítják vele. A későbbiekben az ásatási helyszínekre is könnyebben kijuthatnak majd vele.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.