- hirdetés -

Kohut Béla festőművész már több mint 30 éve alkot, nem véletlenül kapta legújabb kiállítása a 30+1 címet. A művész új képei eltérnek az olajfestmények magasztos világától, ugyanis most a grafikákra, a spirituális elemek megjelenítésére fektette a hangsúlyt. A tárlat megtekinthető június 22-éig a Petőfi Művelődési Központban.

Kohut Béla festőművész 4 év után szakított az olajfestmények magasztos és melankolikus világával, hogy a spirituális világra, a pozitív gondolatok megjelenítésére és a földön túli létre helyezze a hangsúlyt. Mostani képeit akvarell technikával készítette szürke lemezre, mely egy egyedi hatást ad vissza az elkészült alkotásokon. Mostani kiállítása a “30+1” címet viseli, nem véletlenül, hisz 1985 óta foglalkozik festészettel.

A képei megalkotásakor a legfőbb mozgatórugó a szeretet ereje volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A képei megalkotásakor a legfőbb mozgatórugó a szeretet ereje volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A magam világa meglehetősen színes, ahogy az a most kiállított képeimen is látszik. Ezeken az alkotásokon kellőképpen megjelenik a spirituális világ, ami annak köszönhető, hogy foglalkoztat az antropozófia világnézete. Ez egy olyan szemlélet, amivel szerintem sokkal többet kellene foglalkoznunk, akár tudatosan is tanulni kéne az embereknek, ugyanis mindenki az egyből származik, ezért nem szabadna különbséget tenni ember és ember között – fogalmazott a művész.

Az alkotó kiemelte, a spiritualitást morális kérdésnek tekinti, a maga életébe is igyekszik minél jobban átvinni. A nézőkre bízza, hogy levonják-e a megfelelő következtetést a képek megtekintésekor. Megpróbált minél több energiát vinni a felületekre, hogy aki az alkotásaival találkozik, minél többet tudjon ebből a spiritualitásból befogadni. A képei megalkotásakor a legfőbb mozgatórugó a szeretet ereje volt, ami vissza is köszön az akvarelljein.

Kohut Béla 30+1 című kiállítása megtekinthető június 22-éig a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.