- hirdetés -

Szél Anna nyerte az újpesti kadet válogatót, ami valószínűleg EB részvételt ér.

Újpesten rendezték az elmúlt hétvégén a szabadfogású felnőtt férfi és női országos bajnokságot, amelynek keretében lezajlott a kadet női válogató harmadik fordulója is. Az Orosházi Spartacus 3 fővel vett részt a versenyen. Sallai Gabriella 60 kg-ban, Molnár Evelin 46 kg-ban és Szél Anna 56 kg-ban indult.

A nemzetközi mezőnyben a magyarok mellett horvátok, szerbek, szlovákok, norvégok és franciák képviseltették magukat.
– Evelin és Gabi számára még erősnek bizonyult a mezőny, de volt győztes mérkőzésük és biztató jeleket mutatott a birkózásuk a jövőt illetően – értékelte versenyzőit Szél Attila egyesületi elnök.

Szél Anna a mérlegelést követő sorsoláson az egyik legkisebb számot húzta, így felső ágra került, ami azt jelentette, hogy két mérkőzést kellett birkóznia a döntőbe jutáshoz. Először egy magyar versenyző ellen lépett szőnyegre, akit két vállra fektetett már az első menetben. A következő ellenfél a francia válogatott versenyző volt, a gallt nagy csatában a második menetben szintén betusolta.

A dobogó legfelső foka útlevél Stockholmba az EB-re (Fotó: egyesület)
A dobogó legfelső foka útlevél Stockholmba az EB-re (Fotó: egyesület)

A döntőben a legnagyobb ellenfele Dollák Tamara jutott, akivel harcban van a válogatottságért. Anna lendületesen kezdett, nem hagyott esélyt ellenfelének és az első menet végén már a biztos vezetés tudatában betusolta riválisát – tudtuk meg az egyesület beszámolójából. Ezzel az 5 állomásos válogató versenyből háromszor győzni tudott és mindháromszor a legfőbb ellenfelét múlta felül, így most már biztosan ott lesz Stockholmban a kadet Európa-bajnokságon, ahol az egyik legfiatalabb versenyzőként képviseli hazánkat, Orosházát és az egyesületet.
– A kadet korosztályt az 1999 és 2000-ben született versenyzők alkotják, mivel én 2001-es születésű vagyok, így csak külön engedéllyel indulhattam a versenyeken.  Az Újpesti TE egyesülete egyhetes női nemzetközi edzőtábort szervez, ahol a versenyen rajthoz álló külföldi csapatok is részt vesznek. Ezzel megkezdődik az a 7 hetes felkészülési időszak, amely napi három edzéssel szolgálja a formába hozást a július 17-24. között rendezendő svédországi Európa-bajnokságra, ahol szeretnék sikeresen szerepelni – nyilatkozta Szél Anna.

Szél Attilától megtudtuk, hogy ebben az évben 9 Spartacus versenyző pályázott a címeres mezre, akik közül Balog Zoltán, Rácz Richárd és Szél Anna sikerrel vette az akadályokat és felveheti a válogatott mezét. A szakmai stábot is elismerés érte, mivel Páli Sándor edző segíti a junior szabadfogású válogatott edzőjének, Tihanics Tibornak munkáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.