- hirdetés -

Míg a fiatal birkózók Újpesten a kötöttfogású országos bajnokságon, addig a veteránsportolók Dunaújvárosban értek el sikereket.

Az egyesület kötöttfogású versenyzői érmekkel tértek haza a félév utolsó megmérettetésének helyszínéről, Újpestről. A megyeri úti jégcsarnokban kialakított küzdőtéren rendezték a viadalt, amelyen több mint 60 szakosztály 231 birkózója lépett szőnyegre a bajnoki címekért. Az orosházi Spartacus versenyzői közül Debreczeni Tamás ezüst-, Berke Milán bronzérmet szerzett.

Érmekkel tértek haza a Spartacus versenyzői (Fotó: egyesület)
Érmekkel tértek haza a Spartacus versenyzői (Fotó: egyesület)

Az Orosházi Spartacus eredményei:

63 kg Debreczeni Tamás 2. hely

Berke Milán 3. hely

50 kg Boros Norman 5. hely

Veterán bajnokság

Szépszámú résztvevő lépett szőnyegre a veterán bajnokság dunaújvárosi versenyén.  A hagyományokhoz híven egy napon belül, mindkét fogásnemben megküzdött a birkózás legidősebb korosztálya. Kötött- és szabadfogásban is 7 kategóriában, 49 súlycsoportban állhattak rajthoz a sportolók, de természetesen, mint az várható is volt, egy-két súlycsoportban nem volt egy “öregfiú” sem.

Öreg birkózó nem vén birkózóz - 10 érem a veteránoktól (Fotó: egyesület)
Öreg birkózó nem vén birkózóz – 10 érem a veteránoktól (Fotó: egyesület)

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub csapatában 5 versenyző indult. Mind kötött, mind szabadfogásban több érmes helyezést értek el, pontosan 10 éremmel térhettek haza. Az orosháziaktól két első helyet szerzett Páli Sándor, Márta Mihály és Csizmadia Sándor, Zsura János két ezüstérmet gyűjtött, Heincz Gyula 2-3. helyezett lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.