- hirdetés -

A Toldi SE sportolója toronymagasan nyerte súlycsoportját Dél-Afrikában. 

A dél-afrikai Potchefstromban rendezték a Korosztályos Raw Fekvenyomó Világbajnokságot. Egyesületünkből Szabó Ágnes lépett a dobogóra pénteken délután egy órakor. Ági +84 kg-os kategóriában a felnőttek között mutatta be tudását. 140 kg-os nyomásával magasan győzött az ukrán előtt, aki 115 kg-os teljesített – olvasható a Toldi SE Facebook oldalán.

Szabó Ágnes immár világbajnokként is mosolyoghat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szabó Ágnes immár világbajnokként is mosolyoghat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Szabó Ágnes megérdemelten nyert, több mint egy évtizedes munkájának gyümölcse érett be, hogy a felnőtt nyílt kategória bajnoka lehetett – írta edzője, Musztafa Imre. – Mint edzőnek az első ilyen címem, Ági többször volt junior (ötször) világbajnok, Európa-bajnok, de felnőtt világbajnokként még nem szerepelt. Szeretném megköszönni a támogatóinknak, a városnak, hogy idáig eljutottunk, és azt hiszem, hogy külön kell köszönetet mondanom Szabó Ágnesnek, aki ezt a munkát vállalta, mert lehet bármennyi pénz-, ember, ha nincs mögötte munka. Csak annyit tudok mondani még egyszer, hogy köszönöm – írta a posztban az Orosházi Toldi SE elnöke.

Hozzátette, Szabó Ági Orosháza második világbajnoka, és ígéretet tett, hogy ezt a munkát tovább fogják folytatni, hogy a továbbiakban is ilyen eredményeik legyenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.