- hirdetés -

Két héten keresztül ismét felszolgálnak a Caffé Sempre Kávéházban a Vadvirág Esély Klub fiataljai. Ha teheted, látogass el hozzájuk: hogy adhass és kaphass!

A tavalyi évhez hasonlóan a Vadvirág Esély Klub május 23-tól június 3-ig idén is megrendezi az „Én elfogadlak, fogadd el tőlem” elnevezésű, önkéntességen alapuló kávéházi felszolgálását a Caffé Sempre Kávéházban.

A program egyik fontos elve, hogy az értelmileg akadályozott fiatalokat olyan feladathelyzetek elé állítsák, melyek által nemcsak sikerélményt, önbizalmat kapnak, hanem egy megismerési lehetőséget is kínálnak a társadalom felé, alkalmat a személyes kontaktusra.

Sikerélményt és önbizalmat kaphatnak a vadvirágos fiatalok (archív fotó)
Sikerélményt és önbizalmat kaphatnak a vadvirágos fiatalok (archív fotó)

– Azok, akik betérnek a kávézóba, nemcsak lelkes kiszolgálást kapnak, de fogyasztásukkal egyszerre adnak is: önbecsülést és életörömet – emelte ki Misák Darinka, a Vadvirág Esély Klub vezetője, hozzátette: idén változás, hogy vadvirágosok délelőtt 10-12 óráig, délután 13-17 óráig szolgálnak fel, illetve, még a nyári szünet előtt szervezik meg a kezdeményezést. – Az utóbbi időben elkezdődött egy hídépítés a gyógypedagógia és a pedagógia között azzal, hogy egyre több közös programot tudunk megvalósítani a helyi iskolákkal (Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Eötvös József katolikus iskola). Ennek folytatásaként várunk iskolákból osztályokat, pedagógusokat, hogy látogassanak el a kávézóba – emelte ki Misák Darinka.

A kéthetes felszolgálás ideje alatt a „Ne ítélj elsőre” című kiállítás is megtekinthető lesz a kávéházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.