- hirdetés -

Május 20-a, péntek. Ez a határidő, ameddig leadhatjuk a 2015-ös évre szóló személyijövedelemadó-bevallásunkat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a leggyakoribb problémák elkerüléséről és a legfontosabb információkról rövidfilmet is készített, amelyet bárki elérhet a szervezet honlapján.

A NAV tájékoztatása szerint május 1-ig több mint 2,1 millió bevallás érkezett be hozzájuk, megközelítőleg félmillióval több, mint tavaly ilyenkor. A kitöltött bevallások felét Ügyfélkapun kapták, illetve a NAV-tól bevallási ajánlatként, Ügyfélkapun jutott el az adózókhoz. A bevallásokban a legtöbbször előforduló hibák közé tartozik:

  • a papíron benyújtott bevallás főlapjáról hiányzik az aláírás
  • a visszaigényelhető adót tartalmazó bevallás esetén nem szerepel sem a bankszámlaszám, sem az utalási cím
  • nincs adószám a bevalláson (adószámos magánszemélyek esetén is kötelező kitölteni)
  • a családi kedvezménnyel vagy az első házasok kedvezményével kapcsolatos adatok hiányosak a kifizető által levont adóelőleg nem jó sorban szerepel vagy hiányzik a bevallásból

A NAV oldalán elérhető nyomtatványkitöltő program segít a hibák elkerülésében, az elektronikusan kitöltött adatlap az Ügyfélkapun keresztül továbbítható. Akik a személyes benyújtás mellett döntenek, azokat a NAV orosházi, szarvasi, szeghalmi és mezőkovácsházi kirendeltsége május 17-től 19-ig reggel 8-tól este 6-ig, május 20-án 8-tól 16 óráig várja. Ezen a napon a posták egy része is meghosszabbított nyitva tartással üzemel. A Magyar Posta tájékoztatása szerint valamennyi megyeszékhelyen legalább egy postahivatal este 8 óráig várja az adózókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.