- hirdetés -

Szénási Noémi kategóriájában csak alig maradt le az első helyről. A csapatversenyt a bajaiak nyerték.

Május 6-a és 8-a között Gyopárosfürdő adott otthont a 34. Alföld-kupa Nemzetközi Hajómodell Versenynek. A hazai indulók mellett Bulgáriából, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából, Olaszországból és Romániából érkeztek versenyzők, összesen 54 ember mérte össze tudását az orosházi szezonnyitó versenyen.

– A versenyzők körében népszerű a gyopárosi pálya, nagyon szeretik. Én már versenyeztem mindenhol a kontinensen és kijelenthetem, hogy Európában ez a legjobb pálya, mert ennek a területnek vannak a legjobb adottságai. Szép a környezet, itt a fürdő és ez a legszuperebb hely – mondta Nóbik Gyula, az Orosházi Városi Modellező és Sport Klub elnöke, aki szintén indult a versenyen.

A hajómodellek verseny hétvégéjén 4 kategóriában indulhattak a nevezők: 3,5 ccm, 7,5 ccm, 15 ccm és 27 ccm. A verseny lényege, hogy adott idő alatt minél több kört kell megtenni a kishajóval, amit a partról irányítanak a versenyzők.

Az orosházi Szénási Noémi 27 ccm kategóriában mindössze két körrel maradt le az osztrák versenyzőtől, így ezüstérmet szerzett.

Két kategóriában is hazai modellezőké lett az aranyérem. Berta András a 3,5 ccm kategóriában, illetve a csapatok versenyén a bajai VMK csapata végzett első helyen.

Eredmények:

3,5 ccm kategória:

  1. Berta András, BME, 81 kör
  2. Filip Tin Pazin, Szerbia, 80 kör
  3. Michele Magnani, Olasz, 79 kör

7,5 ccm kategória:

  1. Rácz Roland, Ausztria, 78 kör
  2. Németh István, Szeged, 75 kör
  3. Kiss Zsolt, Debrecen, 67 kör

15 ccm kategória:

  1. Filip Tin Pazin, Szerbia, 91 kör
  2. Plamen Zdravkov, Bulgária, 68 kör
  3. Rácz Roland, Ausztria, 68 kör

27 ccm kategória:

  1. Rácz Roland, Ausztria, 78 kör
  2. Szénási Noémi, Orosháza, 76 kör
  3. Kajtár Robert, Csongrád, 69 kör

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.