- hirdetés -

Az Utánpótlás Vidékbajnoksággal zárult a vívó szezon, az orosházi sportolók helyt álltak a rangos versenyen.

Veszprémben rendezték április 30-án és május 1-jén az utánpótláskorúak vidékbajnokságát, ahol a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is képviseltette magát. Összesen 6 vívó állt pástra egy-két évvel  idősebb ellenfelekkel szemben.

– Legeredményesebb orosházi versenyzőnek Kis Abigél bizonyult, aki fiatal kora ellenére a csoportkörben kiváló vívásának köszönhetően kiemeltként került a főtáblára. Magabiztosan, minimális hibákkal menetelt előre. A 8 közé kerülésért hihetetlen, de 10–0-ra verte ellenfelét. Ekkor egy két évvel idősebb, – a későbbi bajnok – nyíregyházi lányt kapott a 4 közé jutásért, akit sokáig szoros versenyben tartott, de végül nem tudott megverni. Abigél 7. helyen végzett. Nagyon elégedettek voltunk az egész csapat munkájával – értékelte tanítványait Nagy Nándor edző, aki hozzátette, a veszprémi versennyel lezárult a 2015/2016-os versenyszezon.

Az orosházi vívók (még több kép klikk utána az egyesület oldalán)
Az orosházi vívók (még több kép klikk utána az egyesület oldalán)

Orosházi eredmények:

Férfi Bambi Kard Egyéni: Szigethy Mátyás 23. hely
Női Bambi Kard Egyéni: Kis Abigél 7. hely, V. Janecskó Dorina 14. hely

Férfi Gyerek Kard Egyéni: Barányi Barnabás 17. hely
Férfi Serdülő Kard Egyéni: Bánfi Bendegúz 16. hely

További hír az egyesület háza tájáról, hogy a 2015/2016. évi diákolimpia országos döntőjében férfi kard korcsoportban Németh Dániel (Székács József Evangélikus Gimnázium) 16. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.