- hirdetés -

Jól vagyok, csak nagyon unatkozom – mondja Kati néni, miközben folyamatosan érkeznek hozzá az emberek, hogy felköszöntsék. Bajusz Lászlóné április 30-án ünnepelte 102. születésnapját.

Mint mondja, jókat eszik és iszik, hozzáteszi: néha bort is, hisz az jót tesz a lábának. Bajusz Lászlóné Kati néni április 30-án töltötte be a 102. életévét, ebből az alkalomból köszöntötte virággal és oklevéllel Dávid Zoltán polgármester, és dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója múlt szombaton délután, a kórház krónikus osztályán.

Ardai Katalin 1914. április 30-án született harmadik gyermekeként Romániában, Máramarosszigeten. 6 éves volt, amikor el kellett hagyniuk Romániát, ahogyan Kati néni fogalmazott: – a vagon, amiben utaztunk Orosházán állt meg. Így lett Kati néni orosházi, és azóta is itt él, immár 102 évesen.

Életéről örömmel mesélt, hiszen ahogy fogalmazott: mindig becsületes, tiszta életet élt. 21 éves korában ment férjhez Bajusz László, fodrász segédhez, sajnos gyermekük nem született. Évekig dolgozott egy drogériában eladóként. Férje 1983-ban elhunyt, azóta egyedül él. Amikor erről mesélt, fontosnak találta elmondani, hogy férje volt az egyetlen férfi az életében.

Kati nénit Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kati nénit Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Soha más férfi nem csókolt a férjemen kívül – mondta Kati néni, és viccesen hozzátette: pedig most is férfi ápolók vesznek körbe. Sokszor megnevettette humorával a hozzá érkezőket, és mosolyt csalt arcunkra, ahogyan őszinte, gyermeki örömmel fogadta a köszöntéseket, a virágokat, és a polgármestertől kapott oklevelet.

Sokáig gondozója ápolta az otthonában, akinek a mai napig nagyon hálás. Számos szép emléke közül azt emelte ki, amikor 1967-ben lehetősége volt Kanadába utazni három hónapra, az akkor ott élő húgához, ez nagyon nagy élmény volt számára.

E ünnepi alkalommal többen kíváncsian kérdeztük, véleménye szerint, mi a hosszú élet titka. A humorát és vidámságát 102 évesen is megőrző Kati néni így fogalmazott:

– Becsületesen, rendesen, komolyan kell élni az életet, semmit sem szabad túlzásba vinni.

Ez tehát az ő üzenete nekünk, és talán érdemes megfogadnunk belőle valamit.

Gratulálunk Kati Néninek, és szerkesztőségünk nevében további jó egészséget kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.