- hirdetés -

És az is kiderült, milyen kiváló eredményeket értek el a diákok a különböző versenyeken.

Tanári hangversennyel zárult a művészeti iskola Tavaszi Művészeti Fesztiváljának orosházi rendezvénysorozata. A záró eseményen Dávid Zoltán polgármester a művészeti nevelés fontosságáról szólt, elismeréssel beszélt a felkészítő tanárokról, köszönetet mondott a szülőknek.

Számos támogató állt az esemény mögé, akiknek hálás az iskola – fogalmazott Kőszegi-Németh József igazgató, aki mindig hangsúlyozza: kiemelten figyelnek arra, hogy tanáraik megmutathassák: nemcsak tanítani tudják tantárgyukat, de maguk is előadóként mutatkoznak meg a közönség előtt.

A tanárok (is) zenéltek: Lestyán Mihályné és Csernai Lajos (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A tanárok (is) zenéltek: Lestyán Mihályné és Csernai Lajos (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mintegy az elhangzottakat igazolva az intézmény diákjainak versenyeredményeit az iskola beszámolója alapján tehetjük közzé az alábbiakban.

Tótkomlóson a megyei kürt- és mélyrézfúvós versenyen Debreceni Örs tanítványai dobogós helyezést értek el: Ökrös Zsuzsanna II. helyezés, Albert Viktor III. helyezés, Lehoczki Botond III. helyezés. Ökrös Zsuzsanna a Kisújszálláson megrendezett Országos Kürtverseny különdíjat kapott.

A Kiskunfélegyházán megrendezett Országos Szóló és Kamaraversenyen Kamara kategóriában, az orosházi zongora hatkezes 3. helyezett lett. Tagjai: Savanya Bertalan, Polgár Dávid, Palacsik János. Felkészítők: Lestyán Mihályné és Szénási Anikó.

A Regionális Csellista Szaktárgyi versenyt Orosháza szervezte, ahol Ondrik Zsuzsanna tanárnő tanítványai szép eredményt értek el: Debreceni Kincső és Nagy Noémi különdíjat kapott, Farkas Linda ezüst minősítést ért el, Varga Lilla Réka bronz minősítést, Németh Balázs arany minősítést ért el és a legeredményesebb orosházi növendék a cégünk által adományozott média különdíjat is elnyerte.

Kamara csoport kategóriában az orosházi kamara csoport bronz minősítést kapott, tagjai: Németh Balázs, Szemenyei Éva, Varga Lilla Réka.

A művészeti fesztivál idei és korábbi eseményeiről itt lehet bővebben olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.