- hirdetés -

Egyéniben és csapatban, zenés és táncos műfajban – sokféle produkciót vonultattak fel a diákok az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) Ki Mit Tud versenyén. Összesen 27 produkciót és 140 fellépőt láthattak az érdeklődők.

A második alkalommal rendezett vidám megmérettetés kétszáznál is többen voltak kíváncsiak április 15-én a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.
– Az idén olyan rövid volt a farsangi időszak, hogy nem tudtuk megrendezni a városi farsangot, pedig igény lett volna rá. Ezért gondoltunk arra, hogy 10 év után rendezünk egy második Ki Mit Tud versenyt, ahol olyan fiataloknak szerettünk volna lehetőséget biztosítani, akik valamiben kiemelkedően jónak érzik magukat, de nincs lehetőség arra, hogy ezt megmutassák, és most övék volt végre a színpad – tájékoztatott Sándor Enikő, a GYIÖK ifjúsági közösségsegítője.

Sándor Enikő elmondta, hogy a versenyre 30 éves korig jelentkezhettek főként tánc, humor, ének, zene, szavalás, színdarab valamint táncos vagy zenés előadás kategóriákban. De színpadra léphettek azokkal a farsangi produkciókkal is, aminek a városi farsang ebben az évben nem tudott teret adni. A résztvevők többsége orosházi volt.

Fotó: gyiök
Fotó: gyiök

A  zsűri (elnök: Antali Zoltán tánctanár, Szikoráné Dénes Katalin népművelő, Palotás-Rózsa Diána magyartanár,  Dobos Dorina GYIÖK képviselő, Hegedűs Laura zenész) és a közönség is szavazhatott kedvencére.
A zsűri szakmai díját Miszlai Márton kapta, aki ének kategóriában lépett színpadra. A közönség díját a Géppuskalábúak elnevezésű tánc produkció érdemelte ki.

Különdíjat kapott Anisa Price – ének, Kohut András – néptánc, Süle Renáta -tánc, Botka Réka Petra – tánc, Dénes Dorina – ének, Mihálka Vivien Gabriella – tánc kategóriában. Minden résztvevő emléklappal, a zsűri és a nagyérdemű díjazottjai pedig kupával térhetett haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.