- hirdetés -

Orosházán is megcsodálhatod a fiatal tehetségeket, május 3-án, 18 órától! Az első széria szereplői turné keretében mutatkozik be országszerte: Szűts Apor, Demeniv Mihály, Szauer Bianka, Sándor Zoli.

Friss hír a műsor háza tájáról, hogy az Egyesült Államok egyik nagy média vállalkozása, a Golden Globe, az American Music Awards és sok egyéb megaprodukció forgalmazója megvette a műsor nemzetközi forgalmazási jogát, hogy továbbvihesse a magyar tévés formátumot.

Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsorát, a Virtuózokat 2014-ben láthattuk, ahol 3 korosztályban hirdettek győztest. Ők saját lemezfelvételt készíthettek és amerikai fellépési lehetőséghez jutottak.

Ők négyen játszanak majd Orosházán
Ők négyen játszanak majd Orosházán

A Virtuózok elsődleges célja a kimagasló klasszikus zenei tehetségek felfedezése. A műsor készítői elkötelezettek a klasszikus zene minél szélesebb körben való megismertetésében, határtalan közösségépítő szerepének terjesztésében.

Miközben a népszerű tehetségkutató műsor április közepétől folytatódik a köztévében, az első széria szereplői közül négyen személyesen mutatják meg tudásukat az orosházi közönségnek.

A fellépőkről: Szűts Apor zongorista és zeneszerző sokoldalúságát jelzi, hogy karmesterként egy részben általa alapított zenekart is vezet.  A harmonikás, Demeniv Mihály, a hegedűn játszó Sándor Zoli, és a kicsik között induló hárfás Szauer Bianka, a műsor 9 fős döntőjében szerepeltek. Demeniv Mihály a műsor különdíjasa lett.

Talán ők lehetnek azok a nagyszerű példák, akik sok gyerekben erősítik meg a hangszerek iránti szeretetet. Megmutathatják, hogy a klasszikus zene révén is lehet népszerűségre szert tenni, miközben halhatatlan zeneműveket tolmácsolnak a közönségnek.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.