- hirdetés -

Kán-kán, csacsacsa, salsa, keringő, tango. Néhány tánc, amit a művészeti iskola növendékei és az aradi gyerekek mutattak be.  Elkezdődött a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Tavaszi Művészeti Fesztivált, ahol a zeneszeretőknek közösen kedveskednek a Príma-díjas Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány és a KLIK Orosházi Tankerülete. Pénteken egy megnyitó kiállítással és a “Tavaszi kavalkád” című táncgálával startoltak az idei programok.

Összesen 300 gyermek mutatta meg a Petőfi Művelődési Központ nagyszínpadán tánctudását, és vendég előadóként felléptek az Aradi Gyermekpalota modern- és társastánc szakos tanulói is.

– Már régóta van kapcsolatunk az Aradi Gyermekpalota táncosaival. Jövőhéten mi is fellépünk az általuk szervezett “Ezüst Hóvirág” című tánc- és énekversenyen, ahová Romániából, Bulgáriából, Szerbiából és persze Magyarországról is érkeznek majd fellépők – tájékoztatott Horváthné Kriczki Zita, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctanára.

A kis táncosok elbűvölték a közönséget (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor
A kis táncosok elbűvölték a közönséget (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A táncgálán társas- és modern táncokat egyaránt láthattunk, a legtöbb előadás formációban vagy társas táncként zajlott, ugyanis szólókra nem volt idő az így is két órás eseményen. A társastáncok (latin és standard), illetve a társasági táncok (salsa, keringő, tango, és csacsacsa) műfajaiban is remekeltek a gyerekek. A 300 diákból 55 tanuló Aradról, a többi 245 táncos Orosházáról és a térségből érkezett. A fináléban aztán mindenki felvonult a színpadra és egy közös produkciót adott elő.

A fesztivál további programjairól itt írtunk bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.