- hirdetés -

1000 milligrammos C-vitamint és B-vitamin komplexet adományozott az Orosházi Rotary Club és Karácsonyi Beáta, a Dobozba zárt szeretet kezdeményezés ötletgazdája szerdán a Teréz utcai idősek otthon lakóinak. Ez alkalommal 2×150 doboz vitamint vittek, de mások is kapnak az adományból, összesen 2×250 dobozzal osztanak szét, melynek piaci értéke félmillió forint.

A szegedi Damona-Vital Kft. 500 doboz vitamint adományozott az Orosházi Rotary Clubnak, azzal a szándékkal, hogy jutassák el az orosházi emberekhez. Mák Imre, a Rotary helyi elnöke megkereste Karácsonyi Beátát, a Dobozba zárt kezdeményezés ötletgazdáját, – amit a helyi Rotary is támogatott -, és kérték segítsen az adományok eljuttatásában.

– A vitaminok összetételét tekintve inkább a felnőtt lakosság számára ajánlott. Lányom ötlete volt, hogy a vitamint időseknek adjuk, hisz kevéske pénzükből, miután a drága gyógyszereiket kiváltották, nem telik még vitaminokra is – mesélt a részletekről Karácsonyi Beáta.

Örömmel fogadták az idősek a vitaminokat (Fotó: Dancsó József)
Örömmel fogadták az idősek a vitaminokat (Fotó: Dancsó József)

Felvette a kapcsolatot a Platán Idősek Otthonával, ahol örömmel fogadták a felajánlást. A 150-150 doboz 1000 milligrammos C- vitamint és B vitamin komplexet szerdán adták át. Az idősotthonban egyébként is sokat tesznek a lakók egészségéért, hétköznap van torna, illetve étrendjüknél kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy abban megfelelő mennyiségű legyen a zöldség, és gyümölcs.

A Platán mellett a vitaminadományból kaptak a vadvirágos fiatalok, a nyugdíjas egyesület, folyamatban van a kapcsolatfelvétel az SOS gyermekfaluval, illetve egyedül álló anyáknak is juttattak belőle.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.