- hirdetés -

A jó idő beköszöntével egyre több kisgyermekes család keresi fel a játszótereket, melyekből a városban és a külterületen összesen 9 található, mindegyike megfelel az uniós előírásoknak. A játszóterek karbantartása és felügyelete a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. feladata.

– A játszótereket folyamatosan ellenőrizzük, de a tavaszi kiemelt bejárás után néhány kisebb felújítási munkát kell elvégezni azokon – tudtuk meg Benkő Ferenctől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezetőjétől. A Kosztolányi utcai játszótéren három elem korhadt léceit kell cserélni; a hintánál, homokozónál, illetve a pihenőasztalnál. Ugyanilyen elemet kell cserélni a Sziget utcainál is, a csúszdás várnál.

A belvárosi játszóterek közül a Kossuth belsőben lévőnél a kisgyermekek által kedvelt játszóház zsindelyét kell felújítani, valamint a kosárlabdapálya egyik palánkját cserélik. Valamennyi játszótéren vannak olyan elemek, amelyek festést igényelnek. Az említett munkákat már elkezdték.

– Természetesen az érintett játszótéri elemek egyike sem balesetveszélyes az említett hibák miatt, így azokat a gyermekek továbbra is használhatják. A játszótereket övező cserjeágyások rendbetétele is folyamatos, valamint a fűnyírás is elkezdődött. Az öntözőberendezést – az ezzel ellátott játszótereken – a napokban üzembe helyezik – emelte ki Benkő Ferenc.

Szintén a Városüzemeltetési Zrt. felel a kalandpark és a fürdő területén található játszótér karbantartásáért is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.