- hirdetés -

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola már felkészült a tavaszi rendezvénysorozatára. Írjuk, milyen programok lesznek.

Mint minden évben, idén is megrendezik a Tavaszi Művészeti Fesztivált. Tizenhatodik alkalommal várják az érdeklődőket a Príma-díjas Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány és a KLIK Orosházi Tankerülete közösen.

Április 8. és április 27. között összesen 9 alkalommal rendeznek különféle hangversenyeket és zenei találkozókat a Petőfi Művelődési Központban és a Művészetek Házában. Az eseményeket egy része ingyenes, a többit támogatói jegyekkel lehet majd látogatni.

– A Tavaszi Művészeti Fesztivál megszervezése az iskola igényévé és elvárásává is vált a tizenhat év alatt. A rendezvénysorozatra nem csak a környékről, de külföldről is érkeznek majd vendégelőadók – tájékoztatott Kőszegi-Németh József, a művészeti iskola igazgatója.

Idén négy külső telephellyel is bővül a kulturális fesztivál: április 15-én Medgyesegyházán, április 22-én Nagyszénáson, április 25-én Csanádapácán és április 27-én Pusztaföldváron is adnak műsort a művészeti iskola tanulói.

Íme a fesztivál programja

Az első alkalom ma délután 16 órakor lesz a Művészetek Házában, ahol “Tavaszi kavalkád” című kiállítással nyitják a rendezvénysorozatot, ezt követően 18 órakor a művészeti iskola növendékei és az Aradi Gyermekpalota modern- és társastánc szakos tanulói tartanak bemutatót “Tavaszi találkozások” címmel a Petőfi Művelődési Központban.

Ezután április 11-én, a “Tavaszi melódiák húrokon és billentyűkön” címmel adják elő zenés műsorukat a diákok a Művészetek Házában, április 13-án a PMK-ban “Tavaszi hangulat ütős hangszeren” hangversenyen a helyi zeneiskolai tanulók mellett a Tótkomlósi Fúvószenekar is részt vesz majd.

A térségben egyedülálló programnak számító „Regionális csellista szaktárgyi versenyt” rendeznek április 13-án délelőtt a Művészetek Házában, majd délután ugyanitt Gárdián Gábor tart előadást “Gordonka módszertan” címmel. Április 16-án a művészi pályára készülő volt növendékek “Büszkeségeink” hangversenyét rendezik meg, utána április 18-19-én a várva várt „Shrek Musical” debütál majd a PMK-ban Nagy Krisztina rendezésében, melyben közreműködik a (F)Apácák Énekstúdió is.

A zárókoncert szintén a Művészetek Házában lesz április 20-án, ahol a tanárok hangversenyét hallhatjuk majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.