- hirdetés -

Az év végéig mintegy 50 millió forintot fordít a város a művelődési központ megújulására. A hang- és fényrendszer, a színpadtechnika, öltözők, folyosók, vizesblokkok, a koncertterem padlózata és szellőzőrendszere – ezek kerülnek sorra a felújítás keretében.

A hónap végén kezdődik a színpadtechnika megújulása, négy napig fogunk dolgozni ezen, egy budapesti cég segítségével. Trégereket cserélünk, emelőberendezéseket, függönyhúzó rendszereket, lámpatesteket, átvezetékeljük a színpad világítását – sorolja Lajti Tímea, a Petőfi Művelődési Központ ügyvezetője. – Minden olyan munkálatot megcsinálnak a szakemberek, ami a biztonságos működéshez szükséges, hisz tíz éve történt itt utoljára korszerűsítés, ennek már valóban itt az ideje. Cseréljük a függönyöket is, lángmentesített függönyöket kapunk a színpad teljes területén, és egy új felezőfüggönyt is felszerelnek a szakemberek.

Az új digitális pulton kívül már mikrofonokat is beszereztek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az új digitális pulton kívül már mikrofonokat is beszereztek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Milyen lesz az új függöny, mi lesz a régi sorsa?

–  Sokat gondolkodtunk, hogy mit tehetnénk a régi függönnyel, hisz ez a fajta görög függöny az országban is egy kuriózum, de sajnos olyan sérülések vannak rajta, ami miatt már nem tudjuk tisztíttatni és lángmentesíttetni. Valószínű, eltesszük és megőrizzük. Az új függöny teljesen korszerű lesz és az előírásoknak megfelelő. A háttérfüggönyök feketék lesznek, a kortina bordós vagy téglás színű.

Az igazgatótól megtudtuk, a koncertterem felújítására folyik a közbeszerzés kiírása, terveik szerint júniusban a Szokolay-teremben felújítják a parkettát, és a szellőzőberendezéseket, valamint festenek. Az elmúlt hetekben technikai és informatikai eszközöket vásároltak már, ami a szervezést és a programokat egyaránt érinti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.