- hirdetés -

Elkezdődtek Orosházán a tavaszi munkálatok. A Orosházi Városüzemeltetés és Szolgáltató Zrt. kertészei folyamatosan dolgoznak, hogy szépüljenek a város utcái és terei.

Nem csak otthonainkban, de a városban is elérkezett a tavaszi nagytakarítás ideje. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kertészei kivonultak a város utcáira és tereire, hogy rendbehozzák a fákat és az egyéb növényzetet.

– A tavaszi munkálatokra nem csak esztétikai okokból van szükség. Vannak például fák, amelyek vezetékek alá lettek ültetve és elérték azt a magasságot, hogy már veszélyeztetik a kábelek épségét. Ezért rövidebbre kell vágni az ágaikat, hogy ne történjen gond – tájékoztatott Magon Péter, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kertészeti ágazatvezetője.

Elmondta, hogy a keletkezett zöld hulladékot folyamatosan hordják a város komposztáló telepére. A gallyakat ágaprítóval feldolgozzák, majd ennek egy részét értékesítik, másik részét pedig komposztáláshoz használják fel.

Kiemelte azt is, hogy aki otthon végzi a gallyazást, mindenképpen figyeljen rá, ha 5 cm-nél nagyobb átmérőjű ágakat vág le, akkor a fa sérüléseit igyekezzen sebkezelő anyaggal bekenni, hogy megelőzze a növény megbetegedését, illetve gombás fertőzését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.