- hirdetés -

A polgármester bemutatott egy látványtervet. Az persze nem biztos, hogy pontosan így is néznek majd ki az új buszvárók, de azt megtudtuk, a tervezés már elkezdődött. És ha már buszok: mostantól távolsági járatokkal is el lehet jutni a Gyártelep utcai üzemekhez – helyi árakon.

A március 25-i testületi ülésen két témában is szóba került a buszközlekedés. Az utóbbi időben sokan panaszolták, hogy a helyközi buszjáratokkal nem tudtak a városon belül közlekedni, hiszen azokon csak két település közötti útra lehetett jegyet venni, ami drágább, mint a helyi közlekedés. Ezért az önkormányzat, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a DAKK Zrt. megállapodást kötött, amiben a város vállalta, hogy a díjkülönbözetre 2016. április 1-től december 31-ig, összesen 3,9 millió forintot fizet a szolgáltatónak. Így mostantól az üveggyárak és az üveggyári lakótelep mellett a buszpályaudvarról induló távolsági buszokkal is el lehet majd jutni a Gyártelep utcai üzemekhez helyi bérlettel vagy jegyekkel, ami jelentősen megtakarítást jelent a dolgozóknak.

Itt vannak a látványtervek

Az ülés ezen napirendjénél több kormánypárti és ellenzéki képviselő is emlékeztetett, hogy a városban található buszvárók állapota erősen leromlott, és van, ahol már nincs is, így az utasok áznak, fáznak a rossz időben. Dávid Zoltán polgármester ekkor jelentette be, hogy felmérette az orosházi buszvárók állapotát, és az eredmény valóban lesújtó volt.
– Ezt az állapotot minél előbb meg kell szüntetni, ezért már el is kezdtük az előkészítését annak, hogy Orosházán új buszvárók épüljenek. Kérésemre a szakemberek készítettek egy látványtervet, amit be is mutattam a testület tagjainak – mondta el az OrosCafénak Dávid Zoltán.

Látványterv az új orosházi buszváróról
Látványterv az új orosházi buszváróról

A polgármester hangsúlyozta, a cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül a kor követelményeinek megfelelő buszváró álljon azon megállókban, ahol ezt az utasforgalom indokolja.

Látványterv az új orosházi buszváróról
Látványterv az új orosházi buszváróról

– Jelenleg a tervezés szakaszában vagyunk. Egy ilyen buszváró megépítése jelentős költség, ezért a következő hetekben felkeresem a nagy ipari üzemek vezetőit, és tárgyalok velük, milyen módon tudnak segíteni a buszvárók kivitelezésében. Bízom benne, lesz rá lehetőségük, hogy akár anyagokkal, akár szakmai munkával segítsenek a városnak, hogy így is javíthassuk Orosháza arculatát – mondta Dávid Zoltán.

Látványterv az új orosházi buszváróról
Látványterv az új orosházi buszváróról

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.