- hirdetés -

Az Orosházi Rotary Clubtól, akik már nem először segítik a Vadvirág Esély Klubot.

Az intézmény és a Rotary helyi szervezete között már régóta fennálló kapcsolat van, a rotarysok gyakran látogatnak a vadvirágosokhoz.

Egy ilyen látogatás alkalmával az intézmény vezetője, Tóthné Kiss Judit megemlítette, hogy milyen jó lenne egy számítógép, mert csak egy van nekik, de azon az adminisztrációt végzik. Így a fiataloknak egyáltalán nem volt esélyük arra, hogy megismerkedjenek a számítógép működésével, lehetőségeivel.

Örömmel vették birtokba a vadvirágos fiatalok a Rotarytól kapott számítógépet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Örömmel vették birtokba a vadvirágos fiatalok a Rotarytól kapott számítógépet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Megígértük, hogy segítünk, az ígéretünket pedig betartottuk. Beszereztünk egy számítógépet, amit sikerült az intézményben egy külön helyiségben elhelyezni, így mindenki kedvére kipróbálhatja, ismerkedhet vele, internetezhet – tájékoztatott Mák Imre, a Rotary Club Orosháza elnöke.

A Rotary helyi szervezete nem először segít a vadvirágos fiataloknak. Korábban a Jobb velünk a világ elnevezésű fővárosi rendezvényre való felutazásukat oldották meg több alkalommal, de segítettek az udvarrendezésben is, és támogatásukkal valósult meg a színkottás zeneoktatás is a klubban.

Tóthné Kis Judit elmondta, örömmel fogadták a felajánlást és hálásak érte, a fiatalok új ismeretek bővítésére használják majd a számítógépet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.