- hirdetés -

Az origamihoz hasonlóan a quilling is a papírt megformáló, kreatív alkotási technika. Az előzőhöz képest viszont ez egy sokkal könnyebben elsajátítható hobbi, hamarabb jönnek a sikerek. Térben és felületen egyaránt hamar megtanulható, hogyan kell maradandót alkotni megcsavart papírokból.

A Nagy Gyula Területi Múzeumban szombat délután nyílt meg a Quilling című kiállítás, ahol Kriston-Bordi Zsuzsanna alkotásait láthatjuk.
–  A quilling lényege, hogy vékonyra vágott papírcsíkokat sodrunk, és rögzítünk a felületen. Lehet ezt síkban és térben is végezni, ezzel a technikával a kreativitásnak a csillagos ég szab határt. A quillingezés 15 perc alatt megtanulható, rendkívül jó relaxációs hobbitevékenység – tájékoztatott Zsuzsanna, az alkotó.

Bárki megtanulhatja, aki érez magában elegendő türelmet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Bárki megtanulhatja, aki érez magában elegendő türelmet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ez a tevékenység egyébként rendkívül jól fejleszti a kéz-szem koordinációját, kimondottan ajánlott a gyerekek számára, illetve a Parkinson-kóros vagy idős emberek rehabilitációjára.

A kiállításon nem csak síkbeli darabokat láthatunk, találkozhatunk a quilling technika alkalmazásával egyéb területeken is: lehet belőle ékszert gyártani, szinte bármit feldíszíthetünk vele, illetve remek könyvjelzőket is készíthetünk ezzel a módszerrel.

Íme az egyik alkotás - gyönyörű darabok láthatók a múzeumban (Fotó: Melega Krisztián)
Íme az egyik alkotás – gyönyörű darabok láthatók a múzeumban (Fotó: Melega Krisztián)

A kiállítást bárki ingyenesen megtekintheti az elkövetkezendő hetekben a Nagy Gyula Területi Múzeumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.