- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői közül Kis Abigél ezüstérmet szerzett a diákolimpián. Szigethy Mátyás 6. helyen végzett, ő is érmet kapott.

Kis Abigél ezüstérmes lett (Fotó: egyesület)
Kis Abigél ezüstérmes lett (Fotó: egyesület)

Március 14-15-én Balatonalmádiban rendezték a 2015/2016. évi vívó diákolimpia országos döntőjét. Orosházáról tizenegy versenyző vett részt, valamennyien a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tagjai.

Női kard egyéni II. korcsoportban Kis Abigél 2. helyezést ért el. Alapos felkészüléssel, a versenyen türelmes vívással jutott el a döntőig, ahol nagyon szoros küzdelemben 10-9-re, egy tussal lemaradva maradt alul. Abigél a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója.

A férfi kard egyéni II. korcsoportjában Szigethy Mátyás, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója. 6. helyezést ért el. A kiváló versenyző első versenyén vett részt.

– Mátyás a csoportkört jó eredménnyel zárta, így kiemeltként rögtön bekerült a 32-es táblára. Nehéz küzdelemben a 8 közé vívta magát. A továbblépéshez még nem volt felkészülve, de így is messze túlszárnyalta, amit az első versenyétől elvártunk. Érmét (a 6.helyezett is érem díjazásban részesült – a szerk.) Navarrete József olimpia ezüstérmes, kétszeres világbajnoktól vehette át – tudtuk meg Nagy Nándor edzőtől.

Szigethy Mátyás hatodik lett (Fotó: egyesület)
Szigethy Mátyás hatodik lett (Fotó: egyesület)

A szakember kiemelte, minden induló gyermek szépen helytállt, hozták az elvártakat.

Versenyeztek még: V. Janecskó Dorina és Bánfi Bendegúz (Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Németh Dániel (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium), Gubacsi-Bok Zsófia és Szentandrászki János (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda), Barányi Barnabás és Nagy Tamás (Vörösmarty Mihály Általános Iskola), Kiss Luca és Szépe Enikő (Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium).

Egy másik versenyen, a fővárosban a Vasas Felnőtt Férfi Kard válogatóversenyén Kovács Balázs képviselte az egyesületet. Az elért 16. helyezése elismerésre méltó, hiszen olyan erős mezőnyben mérettette meg magát, ahol a válogatott keret tagjai is jelen voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.