- hirdetés -

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE versenyzője, a XI. CMAS Uszonyosúszó Világkupa második fordulójában két negyedik  és egy hetedik helyezést ért el a rangos mezőnyben.

Február 27-28-án rendezték Egerben, a Bitskey Aladár Uszodában a XI. CMAS Uszonyosúszó Világkupa sorozatának második fordulóját. A versenyen 15 ország 360 versenyzője vett részt.

Csilla következő megmérettetése Olaszországban lesz (Fotó: egyesület)
Csilla következő megmérettetése Olaszországban lesz (Fotó: egyesület)

– Két számban is negyedikként csaptam célba, éppen lecsúszva a dobogóról, ami kissé bosszantó, de úgy gondolom, fontosabb az, hogy az elért időeredmények azt mutatják, hogy az eddig elvégzett edzésmunkát jól teljesítettem – értékelte teljesítményét Károlyi Csilla.

Csilla február elején egyhetes válogatott edzőtáboron vett részt, ami nagyban hozzájárult az eredményes felkészüléshez. A kiváló sportolótól megtudtuk, az egri világkupa forduló csak egy állomás, a legjobb formát majd nyáron, a görögországi vb-n kell nyújtani, ahol a női váltó nem titkolt célja, hogy 4×100 m-en kvalifikálják magukat a 2017. évi wroclawi világjátékokra.

– Úgy gondolom, a felkészülésem jól halad, a nehéz uszodai edzéslehetőségek is megoldódni látszanak. Várhatóan márciustól a fővárosban, a Hajós Alfréd Sportuszodában lesz külön pályám, ahol az edzésmunkát nyugodtabb körülmények között végezhetem – nyilatkozta bizakodva a kazanyi világbajnok lány.

– Elégedett vagyok Csilla világkupán nyújtott teljesítményével. Bizakodóan várjuk az elkövetkezendő versenyeket és a vb-t – tette hozzá Nemes Béla edző.

A legközelebbi megmérettetés három hét múlva az olaszországi Lignanoban lesz, ahol a Világkupa következő állomását rendezik.

Károlyi Csilla eredményei:

4. hely – 50 m felszíni úszás – 19,36 mp.
7. hely – 100 m felszíni úszás – 41,89 mp.
4. hely – 200 m felszíni úszás – 1.34,70 mp.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.